Constantin: Când am făcut alianţa cu PNL i-am dat forţa necesară de a cere paritate cu PSD. S-a uitat

Liderul PC Daniel Constantin spune că a atras atenţia încă din iunie că ACD nu funcţionează, dar nu a denuţat-o juridic deoarece ar fi însemnat ruperea USL şi a arătat că se trece uşor peste faptul că, prin această alianţă, PC a dat PNL "un lucru pe care nu l-a avut şi nu-l va avea", paritate în USL

295 afișări
Imaginea articolului Constantin: Când am făcut alianţa cu PNL i-am dat forţa necesară de a cere paritate cu PSD. S-a uitat

Daniel Constantin (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Faptul că nu mai funcţionează ACD l-am spus în luna iunie, acum s-a repetat acest lucru pentru a amplifica acest conflict (...). Am spus că nu mai funcţionează protocolul de colaborare PC-PNL, dar nu-l denunţăm pentru că asta ar însemna ruperea USL. Nu cred că vrem să ne asumăm aceste lucruri, cel puţin nu noi, conservatorii. Noi niciodată nu am pus în pericol unitatea USL" a afirmat Daniel Constantin.

El a mai spus că se trece foarte uşor peste faptul că PC, prin alianţa cu PNL, a dat liberalilor paritate în cadrul USL.

"PC, prin alianţa cu PNL, în 2011, cred că a dat un lucru peste care se trece foarte uşor, un lucru pe care nu l-a avut şi nu cred că-l va avea PNL: paritate în cadrul USL. Cred că s-a uitat acest lucru. Când am făcut alianţa cu PNL, i-am dat forţa necesară de a cere paritate cu PSD. Dacă doreşte Crin Antonescu rediscutarea protocolului, este problema sa", a explicat constantin.

El a mai spus că PNL a negociat şi în numele PC paritate şi, apoi, "a uitat să negocieze şi cu PC.

"În iunie 2013 am spus foarte clar că protocolul cu PNL nu se respectă, că în 28 de judeţe nu avem protocol de colaborare, că PNL a negociat şi în numele PC cu domnul Ponta paritate şi, apoi, a uitat să negocieze şi cu noi. Dar sunt chestiuni de detaliu. Nu am mai cerut absolut nimic din luna iunie, nici măcar o clarificare, o întâlnire, funcţii politice", a adăugat liderul PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici