Constantin: Guvernul Cioloş va întruni, probabil, numărul de voturi pentru învestire. Testul va fi bugetul pe 2016

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat miercuri seara că, cel mai probabil, Guvernul Cioloş va întruni numărul necesar de voturi în Parlament pentru învestire, dar primul test major va fi legat de legea bugetului de stat pe 2016.

2127 afișări
Imaginea articolului Constantin: Guvernul Cioloş va întruni, probabil, numărul de voturi pentru învestire. Testul va fi bugetul pe 2016

Constantin: Guvernul Cioloş va întruni, probabil, numărul de voturi pentru învestire. Testul va fi bugetul pe 2016

"Probabil că guvernul acesta va întruni numărul necesar de voturi, dar problema se pune după aceea şi primul test major pe care îl va avea noul guvern va fi legat de legea bugetului, atunci când va trebui să întrunească, din punct de vedere politic, o majoritate", a declarat Daniel Constantin la sediul ALDE, după întâlnirea conducerii partidului cu premierul desemnat, Dacian Cioloş.

Daniel Constantin a mai spus că "opţiunea majoritată în ALDE a fost să fie un guvern politic" pentru a fi evitate eventuale probleme în Parlament, cum ar fi legea bugetului.

El a precizat că opţiunea ALDE va fi prezentată după ce Dacian Cioloş va prezenta programul de guvernare şi componenţa cabinetului său, adăugând că nu are nicio obiecţie legată de
persoana primului-ministru desemnat.

"Opţiunea pe care o va avea ALDE şi va fi pronunţată după ce vom vedea programul politic, după ce vom vedea programul de guvernare şi componenţa noului cabinet, dar din punct de vedere personal, n-am avut niciun fel de obiecţie vis-a-vis de persoana primului ministru desemnat. Dimensiunea personală este aceea că, din punct de vedere al agriculturii, de exemplu, e foarte bine să avem un prim-ministru care e un specialist, a fost ministru al Agriculturii şi cred că lucrurile, din acest punct de vedere, vor merge bine", a declarat Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici