Video Constantin Ninel Potîrcă vrea să se înscrie în cursa pentru Preşedinţie

Preşedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din România, Constantin Ninel Potîrcă, şi-a anunţat, marţi, intenţia de a-şi înscrie candidatura, ca independent, la alegerile prezidenţiale.

86 afișări

El precizat că a luat această decizie în urma consultărilor pe care le-a avut cu mai mulţi lideri din România de etnie romă, care şi-au manifestat intenţia de a avea un candidat care să reprezinte nu numai interesele minorităţilor, ci şi ale tuturor românilor.

Potîrcă a spus că efortul pe care l-a depus de 20 de ani în mişcarea romilor este palpabil şi că s-a implicat acolo unde a fost nevoie cu toată pregătirea sa, cu soluţii pentru "elucidarea unor probleme economică, spirituală, culturală, educaţională".

El a anunţat că sloganul său electoral va fi: "E timpul să fim împreună".

"Noi o să venim cu un program electoral solvabil, pe înţelesul tuturor, pe înţelesul oamenilor de rând, al oamenilor de cultură, din toate structurile guvernamentale, al oamenilor politici, al oamenilor de orice natură. (...) Această decizie pe care am luat-o este decizie promptă şi eficientă şi sunt convins că toţi romii vor înţelege programul meu şi vor fi alături de mine", a arătat Constantin Ninel Potîrcă.

El a spus că echipa sa va conlucra cu toate etniile pentru a găsi "soluţii de practică" şi "soluţii de un trai mai bun" pentru a veni în ajutorul românilor.

"Toţi liderii de etnie romă care au pus eforturi în mişcarea romilor de integrare socială, economică, culturală au meritul lor (...) care nu poate fi măsurat, care nu poate fi calculat din foarte multe puncte de vedere. E un merit care a dus la o relaţie comunicativă între liderii de etnie romă, care, de multe ori, au luptat pentru o imagine mai bună a romilor, o imagine care trebuie prezentată cu bunele practici", a mai afirmat el.

Despre oraşul său natal, Târgu Jiu, candidatul a arătat că este un oraş pitoresc, cu multe monumente istorice şi care are "multe lucruri care fac parte din cultură", cum sunt sculpturile lui Consatantin Brâncuşi, care au dus imaginea României "într-o lumină superioară, într-o lumină a capacităţii contemporane, a capacităţii culturale de viitor".

Potrivit acestuia, Gorjul a dat oameni de competiţie şi, prin persoana sa, propune un candidat la Preşedinţia României care propune "un program bine stabilit, bine măsurat, în echivalenţa programului economic, de dezvoltare socială şi culturală".

Potrivit CV-ului prezentat, candidatul s-a născut în data de 20 noiembrie 1967 în oraşul Târgu Jiu, judeţul Gorj, fiind "rrom din neam de corturari".

"Ca nativ al zodiei Scorpion demonstrează că cea mai puternică dorinţă a sa este să transforme, principalele calităţi fiind loialitatea, determinarea şi curajul", se arată în CV-ul candidatului.

Menţionându-se că Potîrcă este "apropiat de fenomenul cultural" şi "o persoană complexă", în biografia candidatului se mai arată că acesta a iniţiat apariţia publicaţiei "Nomazii", sponsorizează editarea unor publicaţii de cultură cu specific etnic, este preocupat de soarta romilor din România şi a obţinut succese foarte mari şi în afaceri, fiind administrator şi director general al mai multor societăţi comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici