Constantin Simirad şi-a înregistrat candidatura pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean Iaşi

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad, şi-a înregistrat candidatura, duminică, pentru un nou mandat, pe listele UNPR, afirmând că în conjunctura politică actuală nu poate avea un optimism exagerat în privinţa şanselor sale la alegerile locale.

260 afișări
Imaginea articolului Constantin Simirad şi-a înregistrat candidatura pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean Iaşi

Constantin Simirad (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Constantin Simirad a mers la Biroul Electoral Judeţean pentru a-şi înregistra candidatura la şefia instituţiei, fiind însoţit de deputatul UNPR Luminiţa Iordache şi de alţi membri ai partidului.

El a spus că va candida pe listele UNPR pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

"Deviza mea este «Batem, batem, batem». Totuşi, în conjunctura asta nu poţi avea un optimism exagerat", a afirmat Simirad.

El a spus că va lupta alături de "armata" sa, evitând să precizeze câţi dintre primarii din judeţ îl sprijină.

UNPR îl susţine la Primăria Iaşi pe deputatul Tudor Ciuhodaru, care va candida pe listele "Alianţei pentru Iaşi".

Întrebat de ce nu merge în tandem cu Ciuhodaru, pe listele aceleiaşi formaţiuni politice, Simirad a spus că asta a fost decizia care s-a luat şi a adăugat că va apărea alături de Ciuhodaru în campanie "dacă va fi prilejul".

Tudor Ciuhodaru şi-a înscris candidatura la primărie în cursul zilei de vineri, pe listele "Alianţei de Iaşi", grupare din care fac parte, alături de UNPR, şi PNG, PER, dar şi câteva organizaţii neguvernamentale din Iaşi.

Duminică la prânz, Tudor Ciuhodaru a fost prezent în Piaţa Unirii din Iaşi, unde a discutat cu oamenii aflaţi în zonă, el nefiind însoţit de liderii locali ai UNPR.

Constantin Simirad a fost primar al Iaşiului în perioada 1992-2003. El a fost ales ca primar de două ori pe listele Partidului Alianţei Civice, iar în anul 2000 a candidat din partea Partidului Moldovenilor, pe care l-a fondat. Un an mai târziu, în 2003, a plecat ambasador al României în Cuba. După revenirea în ţară, Simirad a candidat, în 2008, la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, pe listele PSD. În 2009, el şi-a dat demisia din PSD, în urma neînţelegerilor cu liderul social-democrat Gheorghe Nichita, iar la începutul acestui an şi-a anunţat înscrierea în UNPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici