Constantinescu: Doina Cornea, arestată după Revoluţie; era păzită de Oprea şi Bejinariu

Fostul preşedinte Emil Constantinescu susţine, într-un interviu acordat cotidianului "Adevărul", că Doina Cornea a fost practic arestată, după Revoluţie, într-o cazarmă a armatei din Bucureşti, iar cei care o păzeau erau tinerii locotenenţi pe atunci Gabriel Oprea şi Eugen Bejinariu.

240 afișări
Imaginea articolului Constantinescu: Doina Cornea, arestată după Revoluţie; era păzită de Oprea şi Bejinariu

Constantinescu: Doina Cornea, arestată după Revoluţie; era păzită de Oprea şi Bejinariu (Imagine: George Călin/Mediafax Foto)

Conform ziarului citat, fostul preşedinte Emil Constantinescu vorbeşte, în interviul care urmează să fie publicat marţi, despre evenimente mai puţin cunoscute privind primele zile de după înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu.

El afirmă, potrivit cotidianului, că Doina Cornea, cunoscută activistă anticomunistă, a fost practic arestată într-o cazarmă a armatei din Bucureşti, iar cei care o păzeau erau tinerii locotenenţi pe atunci Gabriel Oprea şi Eugen Bejinariu.

"Au lăsat-o să vorbească doar când au vrut ei ca să o compromită", susţine Emil Constantinescu, conform sursei citate.

În replică, deputatul Gabriel Oprea spune că nu a cunoscut-o niciodată pe Doina Cornea, iar Eugen Bejinariu apreciază că Emil Constantinescu a fost greşit informat.

"N-am cunoscut-o în nicio împrejurare pe doamna Cornea, nici înainte de Revoluţie, nici pe timpul Revoluţiei, nici după Revoluţie, ceea ce ştiu sigur e că a început campania electorală şi sunt foarte multe mizerii politice. (...) Nu este prima oară când domnul preşedinte Emil Constantinescu este dezinformat", a spus Oprea, la Realitatea TV.

La rândul său, deputatul Eugen Bejinariu a declarat, la Realitatea TV, că Emil Constantinescu a fost greşit infomat şi că misiunea sa, în zilele de 25-26 decembrie 1989, a fost să o apere pe Doina Cornea şi să o conducă la gară pentru a pleca la Cluj-Napoca.

"Mă gândesc că domnul preşedinte Constantinescu a fost informat greşit şi nu că încearcă să facă nişte speculaţii. Este adevărat că în ziua de 25 sau 26 decembrie, nu mai ştiu exact, am fost trimis în această misiune, nu cu domnul Oprea, cu alt coleg - cu domnul Oprea eram coleg de serviciu, dar nu a fost în această misiune - împreună cu un detaşament de şapte-opt militari şi am luat-o pe doamna Cornea de la căminul militar Cobălcescu ... am avut misiunea să o iau de acolo, să o protejez şi să o duc la tren pentru a pleca la Cluj", a spus Bejinariu, menţionând că, din informaţiile pe care le are, Doinea Cornea era cazată în acel cămin.

"Eu atât ştiu; am protejat-o, am dus-o la tren şi am plecat înapoi la unitate", a conchis el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici