CONSULTĂRI Băsescu - Ponta, pentru "clarificarea nelămuririlor Guvernului". Ponta a mers la Palatul Cotroceni cu Duşa şi Oprea, fără miniştrii economici

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care îl invită la consultări marţi, la ora 17.30, pentru "clarificarea nelămuririlor Guvernului referitoare la politica externă, de securitate şi de apărare a României". Premierul Victor Ponta a declarat agenţiei MEDIAFAX că va merge la Palatul Cotroceni, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu.

1386 afișări
Imaginea articolului CONSULTĂRI Băsescu - Ponta, pentru "clarificarea nelămuririlor Guvernului". Ponta a mers la Palatul Cotroceni cu Duşa şi Oprea, fără miniştrii economici

Traian Băsescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

UPDATE 18:57 Întâlnirea de la Palatul Cotroceni s-a încheiat

Întâlnirea de la Palatul Cotroceni s-a încheiat, la aceste consultări premierul Victor Ponta fiind însoţit de vicepremierul Gabriel Oprea, de ministrul Apărării Mircea Duşă şi de secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

"Sigur voi merge, cu toţi membrii CSAT", a spus Ponta.

Ulterior, el a adăugat, pentru MEDIAFAX, că va merge doar cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi cu ministrul de Interne, vicepremierul pe probleme de siguranţă naţională Gabriel Oprea, fără miniştrii economici.

"Având în vedere declaraţiile dumneavoastră publice recente prin care vă manifestaţi nelămurirea în legătură cu poziţia României privind situaţia din Ucraina şi din regiune, în conformitate cu Art. 86 din Constituţia României vă invit pentru consultări astăzi, 13 mai 2014, la ora 17.30, la Palatul Cotroceni", se arată în scrisoarea deschisă transmisă de preşedintele Traian Băsescu premierului Victor Ponta.

În scrisoare se mai menţionează că aceste consultări vizează "clarificarea nelămuririlor Guvernului referitoare la politica externă, de securitate şi de apărare a României - problemă urgentă şi de importanţă deosebită".

"La această întâlnire vă recomand să participe toţi membrii Guvernului sau, cel puţin, miniştrii care fac parte din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării", mai precizează Traian Băsescu în scrisoare.

Anterior, premierul Victor Ponta a anunţat că i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu solicitarea de convocare a unei reuniuni extraordinare a CSAT privind situaţia politică din regiune, dar că nu a primit încă un răspuns din partea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici