CONSULTĂRI la Cotroceni - Pambuccian: Aleşii minorităţilor vor o soluţie de consens, o parte importantă nu crede în anticipate

Liderul deputaţilor aparţinând minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, joi, după consultările de la Palatul Cotroceni, că aleşii pe care îi reprezintă îşi doresc o soluţie de "consens" pentru viitorul Guvern, indiferent dacă acesta este tehnocrat sau de uniune naţională.

400 afișări
Imaginea articolului CONSULTĂRI la Cotroceni - Pambuccian: Aleşii minorităţilor vor o soluţie de consens, o parte importantă nu crede în anticipate

CONSULTĂRI la Cotroceni - Pambuccian: Aleşii minorităţilor vor o soluţie de consens, o parte importantă nu crede în anticipate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Noi ne dorim să avem o soluţie care se fundamentează pe pilonii democraţiei, pe Constituţie şi care să fie realizată sub auspiciile preşedintelui României. O soluţie care să fie, dacă nu o soluţie de consens, atunci măcar o soluţie bine temperată, cum spunea Bach, cu clavecinul bine temperat", a spus Pambuccian.

Deputatul a precizat că există mai multe puncte asupra cărora nu există consens în cadrul grupului, însă majoritatea membrilor nu cred în varianta alegerilor anticipate.

"Există o parte importantă a colegilor din grup care consideră că anticipatele n-ar fi o soluţie, chiar dacă ele pe noi nu ne afectează. (...) Alegerile la termen sau alegerile anticipate nu ne aduc nimic în plus sau în minus", a spus acesta.

Deputaţii minorităţilor au subliniat, în discuţii, nevoia unei "soluţii de consens". "Aceasta trebuie să fie o soluţie nu atât negociată politic, cât în spiritul ideilor fundamental democratice", a mai spus Pambuccian.

Întrebat dacă ar susţine un guvern tehnocrat, liderul deputaţilor din grupul minorităţilor a precizat că aceştia nu au "nimic împotriva" acestei variante, fiind una dintre cele două posibile, alături de guvernul de uniune naţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici