Contactează-ţi senatorul şi întreabă-l cum votează la cererea DNA de arestare a lui Şova

Surse din conducerea Biroului Permanent al Senatului au declarat pentru Gândul că luni se va vota în plen cererea procurorilor privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD, Dan Şova. Comisia Juridică a Senatului a dat aviz favorabil solicitării DNA, dar există încă semne de întrebare asupra modului în care social-democraţii vor vota în cazul colegului lor.

254 afișări
Imaginea articolului Contactează-ţi senatorul şi întreabă-l cum votează la cererea DNA de arestare a lui Şova

Contactează-ţi senatorul şi întreabă-l cum votează la cererea DNA de arestare a lui Şova (Imagine: Mediafax Foto / Razvan Lupica)

Premierul Victor Ponta nu a dat un mesaj clar în privinţa votului din Senat în cazul Şova, afirmând că senatorii ştiu cum să voteze. Dan Şova a fost reprimit la sfârşitul lunii ianuarie în partid, după ce la finele anului trecut fusese exclus din partid. Biroul Permanent al Senatului va trimite mâine dosarul fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, spre Comisia Juridică pentru a se da un aviz. Potrivit surselor citate, votul în plenul Senatului în cazul Vâlcov urmează să fie dat lunea viitoare.

Cererea DNA privind arestarea lui Dan Şova urmează să fie votată luni în plenul Senatului, au declarat pentru gândul surse din Biroul Permanent. Comisia Juridică a avizat favorabil cererea procurorilor, dar decizia finală aparţine senatorilor. În această săptămână, Comisia Juridică urmează să se pronunţe şi pe cazul senatorului Darius Vâlcov, fost ministru de finanţe.

Procurorii au cerut reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

DNA a cerut aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Acesta ar fi intervenit în perioada când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate.

Ţinând cont că ultima solicitate a procurorilor, cea în cazul lui Varujan Vosganian, a fost respinsă, chiar dacă public senatorii au susţinut că nu se vor opune demersurilor justiţiei, gândul vă propune un exerciţiu de transparenţă: fiecare cetăţean cu drept de vot să-şi chestioneze alesul şi să-i transmită mandatul său de cum vrea să fie reprezentat în Parlament la vot.

Astfel, pentru a afla exact colegiul şi senatorul care vă reprezintă puteţi accesa link-urile de mai jos. De asemenea, gândul vă pune la dispoziţie contactele tuturor senatorilor.

Citeşte articolul integral pe Gândul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici