Continuă "dezvăluirile" despre Cioloş. Tăriceanu: Propunerea de comisar european nu îi aparţine lui Băsescu, am făcut-o eu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, luni la un post TV, că el l-a propus pe Dacian Cioloş comisar european, nu Traian Băsescu. Acesta a adăugat că "vorbeşte de la sine" faptul că Cioloş critică clasa politică, în contextul în care aceasta "l-a împins în sus".

8464 afișări
Imaginea articolului Continuă "dezvăluirile" despre Cioloş. Tăriceanu: Propunerea de comisar european nu îi aparţine lui Băsescu, am făcut-o eu

Continuă "dezvăluirile" despre Cioloş. Tăriceanu: Propunerea de comisar european nu îi aparţine lui Băsescu, am făcut-o eu

"Propunerea de comisar european nu îi aparţine lui Băsescu, am făcut-o tot eu. El (Cioloş – n.r.) era funcţionar în Ministerul Agriculturii, şi unul dintre colegii mei din PNL, Dan Motreanu fusese numit după demisia lui Remeş. Motreanu a venit la mine şi mi-a spus «nu mă regăsesc în această funcţie şi l-a recomandat pe Cioloş, care avea o carte de vizită bună»", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, luni seară la TVR 1.

Liderul ALDE a adăugat că: "Dar clasa asta pe care el o critică l-a impins în sus şi atunci vorbeşte de la sine. Mi s-a părut foarte nepotrivită această formulă".

Despre USR, Tăriceanu a spus că are convingerea că este un partid creat de conducerea SRI, iar preşedintelui PNL, Ludovic Orban, după ce "i-au arătat pisica" a devenit "un căţelus care schelălăie pe unde apucă".

"Eu am convingerea că USR e un partid creat de conducerea SRI, văzându-i cum se poziţionează, pentru că nu există susţinători mai fervenţi ai statului paralel, ai serviciilor. PNL a fost cuminţit într-un mod foarte eficient. L-au luat pe Orban, i-au arătat pisica, iar apoi a devenit un căţeluş care schelălăie pe unde apucă. PNL care ar fi trebuit să fie un partid de factură occidentală, care să apere drepturile oamenilor, de aceea i-am numit că sunt aliniaţi statului paralel", a spus preşedintele ALDE.

Ludovic Orban a afirmat, la un post TV, că a fost mereu mirat de carierele politice ciudate, referindu-se la Dacian Cioloş, numit ministru al Agriculturii de Călin Popescu Tăriceanu, nominalizat comisar european pentru agricultură de Traian Băsescu, iar pentru al doilea mandat propus Victor Ponta.

"Pe mine m-au mirat întotdeauna carierele politice ciudate. Urmăresc cu mare atenţie diferite cariere extrem de ciudate. Şi aici am să vă spun despre Cioloş faptul că a apărut din neant. A fost pus de Tăriceanu ministrul al Agriculturii. Nici azi nu am reuşit să înţeleg de ce. După ce a picat guvernul PNL, s-a dus consilier la Băsescu, care era principal adversar al PNL şi care l-a propus comisar european. După ce şi-a terminat mandatul de comisar european la alegerile din 2014, cine credeţi că l-a propus pentru un al doilea mandat de comisar european? Preşedintele PSD, premierul din acea perioadă Victor Ponta", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, duminică seară, la postul B1 Tv.

Dacian Cioloş a scris, duminică pe Facebook, că PNL se află în zona vechii clase politice, refuzând "cu obstinaţie" să se reformeze şi să se alăture MRÎ, într-un proiect de schimbare a societăţii româneşti. Acesta a adăugat că liberalii doar aşteaptă "să cadă PSD natural şi ei să le ia locul".

Fondatorul Mişcării România Împreună (MRÎ) a mai spus că de-a lungul timpului au existat alianţe ciudate sau nepotrivite, iar oamenii politici care le-au făcut nu vor să vadă că România s-a schimbat, iar contextul european şi internaţional este diferit în prezent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici