Contracte semnate pentru finanţarea a 426 de kilometri de trasee cicloturistice pe diguri

Ministrul Mediului Tánczos Barna a semnat miercuri cu ministrul Dezvoltării Cseke Attila contractele de finanţare prin PNRR pentru realizarea a 426 de kilometri de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă.

300 afișări
Imaginea articolului Contracte semnate pentru finanţarea a 426 de kilometri de trasee cicloturistice pe diguri

Potrivit ministrului Mediului, valoarea proiectelor este de 206,9 milioane de lei şi au fost depuse de 4 administraţii bazinale de apă.

Astfel, traseele cicloturistice vor străbate judeţele Arad (29,08 km), Bihor (180,20 km), Dolj (25,30 km), Harghita (45,05 km), Mureş (34 km), Satu Mare (4,09 km) şi Timiş (108,37 km).

„Sunt investiţii importante prin care putem promova elementele de patrimoniu cultural şi natural aflate în proximitatea digurilor printr-un mod de turism sustenabil. Totodată, pistele de biciclete construite pe coronamentele digurilor de apărare reprezintă o infrastructură potrivită şi pentru autorităţi în vederea intervenţiilor”, susţine Tánczos Barna.

El anunţă că, în total, vor fi construiţi 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice din PNRR care vor fi completate cu aproape 900 de kilometri de piste de biciclete care se vor realiza de către primării prin proiectele Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici