Contre între Crin Antonescu şi Traian Băsescu pe tema absenţelor din Parlament

Candidaţii Crin Antonescu şi Traian Băsescu s-au atacat, vineri, pe tema absenţelor fiecăruia în Parlament, Antonescu spunând că Băsescu a avut în perioada 1992-1996 doar 7 intervenţii în Parlament, în timp ce Băsescu i-a sugerat că nu are ce prezenţă să arate.

30 afișări
Imaginea articolului Contre între Crin Antonescu şi Traian Băsescu pe tema absenţelor din Parlament

Contre între Crin Antonescu şi Traian Băsescu pe tema absenţelor din Parlament (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În cadrul dezbaterii, candidatul PSD, Mircea Geoană, a spus că un concept central care trebuie introdus în conceptul mai amplu de reformare a statului este cel de bună guvernare şi de cheltuire a banului public în condiţii transparente şi eficiente. "De aici pleacă răul cel mare în societate, pentru că nu se respectă transparenţa cheltuirii banului public", a spus Geoană.

Crin Antonescu i-a replicat spunând că nu trebuie introdus conceptul, ci practica bunei guvernări cu banul public. "De 20 de ani, politicienii ca dumneavoastră taie panglici, ambii pi mulţi alţii. Dumneavoastră declaraţi reuşite aceste reforme, băgându-vă în faţă, nu vă uitaţi niciodată ce este în spate", a mai spus Antonescu.

Traian Băsescu a ţinut la rândul său să facă un comentariu: "Vă rog să vă aduceţi aminte, domnule Antonescu, pentru că este esenţial ca noi, candidaţii, să fim cinstiţi. Când am venit în Parlament şi am spus că trebuie să se reformeze clasa politică, începând cu Parlamentul, aţi bătut din picioare şi aţi fluierat. Şi dumneavoastră, şi dumneavoastră, şi acum veniţi şi daţi lecţii de cum să facem reforma Parlamentului", a spus Băsescu.

La afirmaţia lui Crin Antonescu că nu este adevărat ceea ce Băsescu spune, preşedintele i-a replicat: ":Eraţi absent? Dacă eraţi absent, scuzaţi-mă. Domnul Antonescu era absent, ca de obicei, pentru asta nu îşi aduce aminte". Candidatul PNL a dorit să "lămurească problema absenţelor", pentru că a auzit de prea multe ori acest lucru.

"Dumneavoastră, domnule Băsescu, cu tot respectul, nu o spun eu, o spun arhivele, pentru 4 ani cât aţi fost deputat dumneavoastră aţi luat de 7 ori cuvântul în plen", a mai spus Antonescu. "Eram ministru", a răspuns imediat Băsescu. "Nu, nu nu, în 92-96, aţi avut o dată depunerea jurământului, două declaraţii politice, o întrebare şi o interpelare", a continuat Antonescu. Băsescu a replicat imediat: "Domnule Antonescu, prezenţa dumneavoastră din Parlament o aveţi? Puteţi să o citiţi?".

Geoană a dorit să aplaneze conflictul, citând din Sfântul Ioan Gură de Aur. "Să nu se teamă niciodată cei vorbiţi de rău ci să se teamă cei care îi vorbesc de rău. Nu îi interesează pe nimeni absenţele dumneavoastră din Parlament", a mai spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici