Controverse după propunerea lui Streinu Cercel: Tăriceanu anunţă moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului

  • Doctorul Streinu Cercel propune ca persoanele între 40 şi 65 de ani să stea în izolare încă trei luni
  • Bătrânii ar urma, totodată, să fie separaţi de familiile lor pentru următoarele 12 săptămâni, după relaxarea măsurilor de distanţare socială
  • Călin Popescu Tăriceanu anunţă că va depune moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban, dacă măsura va fi adoptată
66299 afișări
Imaginea articolului Controverse după propunerea lui Streinu Cercel: Tăriceanu anunţă moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului

Controverse după propunerea lui Streinu Cercel: Tăriceanu anunţă moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului

Dacă ai între 40 şi 65 de ani ai putea rămâne în izolare totală încă trei luni, iar bătrânii ar putea fi separaţi de familii tot pentru atât timp. Propunerea aparţine directorului Institutului Matei Balş, Streinu Cercel, şi se află în analiză. Măsura anunţată i-a revoltat pe unii politicieni. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu anunţă chiar o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban.  

Eu cred că este o măsură discriminatorie, umilitoare, care îi face pe cei de peste 65 de ani să simtă că nu au o judecată la fel de mătura cum poate are o persoană de 25 sau 30 de ani. Adică, cei de peste 65 de ani nu ar fi în stare să îşi ia măsurile de precauţie, de distanţare socială, de protecţie medicală şi sanitară. Dacă o astfel de măsură se introduce, cei care suntem azi în opoziţie nu vom avea niciun fel de reţinere, cu toată situaţia excepţională în care ne aflăm, să depunem o moţiune de cenzură”, a spus la România TV, Călin Popescu Tăriceanu.
 
Liderul ALDE spune că propunerea doctorului Cercel nu este decât planul PNL pentru a ţine bătrânii departe de secţiile de vot la alegerile viitoare.
 
 
„Toate măsuratorile indică în acest moment că PNL este într-o pierdere de viteză. Ei pierd zilnic votanţi din categoria persoanelor vârstnice care sunt nemulţumite de introducerea acestei măsuri şi vor să forţeze carantinarea lor, în aşa fel încât la viitoarele alegeri să nu poată participă la vot”, a mai declarat liderul ALDE.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici