Convenţia Naţională a PDL, la Romexpo, cu 5.000 de delegaţi. Oricine poate candida la orice funcţie, indiferent de vechime

CNC al PDL a decis organizarea Convenţiei Naţionale a partidului în 23 martie, la Romexpo, la care să participe 5.000 de delegaţi, Consiliul votând astfel în favoarea propunerii Colegiului Director, deciziile fiind luate cu majoritatea voturilor.

355 afișări
Imaginea articolului Convenţia Naţională a PDL, la Romexpo, cu 5.000 de delegaţi. Oricine poate candida la orice funcţie, indiferent de vechime

Convenţia Naţională a PDL, la Romexpo, cu 5.000 de delegaţi (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional de Conducere (CNC) al PDL a stabilit ca data Convenţiei Naţionale a partidului să fie 23 martie, la vot fiind înregistrate 6 voturi "împotrivă", ceilalţi participanţi exprimându-se în favoarea propunerii în acest sens a Colegiului Director.

Propunerea ca la Convenţie să participe 5.000 de delegaţi a avut 11 voturi "împotrivă" şi 5 abţineri.

La CNC a existat şi propunerea Monicăi Macovei ca data Convenţiei să fie 30 martie. Europarlamentarul PDL a susţinut organizarea Convenţiei în 30 martie pentru ca şi candidaţii care vor intra în competiţie în această săptămână să aibă timp să-şi facă campanie.

De asemenea, Monica Macovei şi Cristian Preda propuseseră ca la Convenţie să participe 10.000 de delegaţi.

CNC a aprobat comisia de pregătire a alegerilor interne propusă de Colegiul Director

CNC al PDL a decis înfiinţarea comisiei de pregătire a alegerilor interne, în varianta propusă de Colegiul Director, respingând propunerea lui Gheorghe Ştefan ca nouă organizaţii performante să-şi desemneze membri în această comisie.

Comisia de pregătire a alegerilor propusă de Colegiul Director este formată din nouă membri: Sulfina Barbu, Alin Popoviciu, Alin Tişe, Traian Igaş, Ion Bălan, Mircea Toader, Costică Canacheu, Marian Zlotea, Bogdan Cantaragiu.

"De ce această înverşunare să fie cei nouă (propuşi de Colegiu - n.r.) şi să nu fie alţi nouă propuşi de organizaţiile performante, pe care încă nu-i ştim. Avem o suspiciune, dar dacă asta vreţi, faceţi-vă mendrele", a spus liderul PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan.

El a criticat faptul că Vasile Blaga a intenţionat să supună la vot întâi propunerea Clegiului Drector.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu l-a rugat pe Gheorghe Ştefan să-şi ceară scuze în faţa BPN şi a spus că propunerea Colegiului Director a fost făcută statutar.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a precizat că a respectat întotdeauna Statutul şi că votul din Colegiul Director în privinţa componenţei comisiei a fost secret.

Vasile Blaga a supus la vot întâi propunerea lui Gheorghe Ştefan, pentru care s-au înregistrat 71 de voturi "pentru", o abţinere şi restul "împotrivă" (din cei peste 500 de participanţi anunţaţi la începutul reuniunii), printre cei care au fost "pentru" numărându-se Elena Udrea, Emil Boc, Roberta Anastase.

Ulterior a fost supusă la vot componenţa comisiei propusă de Colegiul Director, înregistrându-se 31 de voturi "împotrivă", şase abţineri, restul participanţilor votând "pentru".

CNC a aprobat şi comisia pentru modificarea Statutului PDL, din această comisie făcând parte Marian Jean Marinescu, Gabriel Andronache, Andreea Paul, Ioan Oltean, Cristina Trăilă, Sorin Moldoveanu şi Daniel Buda.

CNC a aprobat o derogare de la condiţia de vechime pentru candidaturi

Consiliul Naţional de Coordonare a aprobat, la propunerea Monicăi Macovei, o derogare la Statutul partidului, astfel încât oricine să poată candida pentru orice funcţie, indiferent de vechimea în formaţiune.

Monica Macovei a susţinut că pot fi aduşi oameni valoroşi în partid care să candideze fără a fi nevoie de o vechime.

Macovei a precizat că ea nu se află în acest caz, pentru că a primit derogare în urmă cu câţiva ani, dar a menţionat că în Statut era necesară o vechime de minimum cinci ani pentru a candida la preşedinţia partidului.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a spus că este de acord cu această derogare, dar candidaţii "măcar să fie membri de partid".

"Deci pentru derogare, nu e nevoie de vechime, măcar să fie membru de partid", a spus Blaga, care a a arătat că amendamentul Monicăi Macovei a fost acceptat de membrii CNC, fiind doar 47 de voturi împotrivă şi două abţineri.

Macovei a mai susţinut ca la întâlnirile din teritoriu să participe toţi delegaţii la Convenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici