Convorbire Băsescu-Poroşenco. România, îngrijorată de concentrarea rusească de la graniţa Ucrainei

Preşedintele Traian Băsescu a avut o convorbire cu omologul ucrainean la telefon, Petro Poroşenco, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei, în care se precizează că România este "îngrijorată de concentrarea unităţilor militare ruse la frontiera estică a Ucrainei".

1282 afișări
Imaginea articolului Convorbire Băsescu-Poroşenco. România, îngrijorată de concentrarea rusească de la graniţa Ucrainei

Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Băsescu şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenco, au avut sâmbătă, o convorbire telefonică la solicitarea părţii ucrainene, informează Preşedinţia de la Bucureşti.

"Domnul preşedinte Petro Poroşenco i-a mulţumit domnului preşedinte Traian Băsescu pentru sprijinul constant acordat de România mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversează statul şi poporul ucrainean. Totodată, preşedintele Ucrainei, domnul Petro Poroşenco, l-a informat pe domnul preşedinte Traian Băsescu despre operaţiunea antiteroristă desfăşurată de trupele ucrainene în regiunile Doneţk şi Lugansk şi despre transferul de armament greu şi combatanţi dinspre Federaţia Rusă", potrivit comunicatului.

Băsescu l-a felicitat pe Poroşenco pentru "succesele obţinute de armata ucraineană în efortul de lichidare a teroriştilor din estul ţării şi a condamnat ferm atacul nejustificat cu rachete GRAD asupra trupelor şi cetăţenilor ucraineni".

"România este alături de Ucraina în efortul de stabilizare şi combatere a separatismului. România înţelege şi susţine politic lupta armatei şi a poporului ucrainean pentru integritatea teritorială a ţării. România este îngrijorată de concentrarea unităţilor militare ruse la frontiera estică a Ucrainei şi de alimentarea cu armament greu şi combatanţi a forţelor separatiste proruse din regiunile Doneţk şi Lugansk", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Preşedintele României l-a asigurat pe omologul ucrainean de faptul că România înţelege şi susţine deplin acţiunile legitime ale autorităţilor pentru apărarea integrităţii teritoriale a Ucrainei."

"Domnul preşedinte Traian Băsescu l-a asigurat pe preşedintele Ucrainei, domnul Petro Poroşenco, de faptul că apreciază restabilirea păcii şi securităţii Ucrainei ca fiind un element de securitate naţională inclusiv pentru România. La final, domnul preşedinte Traian Băsescu i-a mulţumit domnului preşedinte Petro Poroşenco pentru informarea completă pe care i-a făcut-o premergător Consiliului European de la Bruxelles din 16 iulie a.c", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici