Copreşedintele PNL Alina Gorghiu: Nu înţeleg supărarea PSD şi ALDE privind premierul politic.Vouă vă place Cioloş? Că mie da

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că nu înţelege supărarea PSD şi ALDE privind intenţia preşedintelui Iohannis de a propune un premier politic, motivând că cele două partide nu agreează nici tehnocraţii, nici variantele politice, poate doar "soluţiile penale".

1062 afișări
Imaginea articolului Copreşedintele PNL Alina Gorghiu: Nu înţeleg supărarea PSD şi ALDE privind premierul politic.Vouă vă place Cioloş? Că mie da

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu: Nu înţeleg supărarea PSD şi ALDE privind premierul politic.Vouă vă place Cioloş? Că mie da (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Chiar nu înţeleg deloc supărarea acestora legată de intenţia preşedintelui Iohannis de a propune un premier politic. Nici tehnocraţii nu le plac, nici variantele politice. Poate doar soluţiile penale sunt pe gustul lor.
Vouă vă place Cioloş? Că mie da...", a scris vineri Gorghiu pe Facebook

Gorghiu mai susţine că liderii PSD şi ALDE nici nu trebuie să-şi facă griji privind numirea viitorului premier: "PSD va fi foarte departe de obţinerea a 50 la sută din voturi care i-ar permite sa desemneze un candidat, iar ALDE nu va depăşi limita de 5 la sută pentru a fi interesat de subiect".

Preşedintele Klaus Iohannis a spus joi că, personal, crede că Dacian Cioloş ar face bine să îşi ducă mai departe proiectele, dar ar trebui să-şi declare măcar "simpatia sau adeziunea sau preferinţa" pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare. El a reafirmat că nu va numi un premier independent după alegerile din 11 decembrie, întrucât jocul democratic presupune desemnarea unui guvern politic.

În replică la ieşirea publică a şefului statului, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, printr-o postare pe Facebook, ”să respecte Legea fundamentală a statului român şi să se abţină de la a se implica în competiţia electorală dintre partidele politice”.

În acelaşi timp, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că poziţia şefului statului ar fi un atac la democraţie, interpretând declaraţiile acestuia drept un semn că, indiferent de rezultatul alegerilor, Klaus Iohannis îl va desemna premier tot pe Dacian Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici