Corina Creţu a iniţiat o dezbatere în PE în care l-a avut invitat pe Bill Gates

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, vicepreşedintele Comisiei de dezvoltare din PE, a iniţiat, la Strasbourg, o dezbatere la care invitat de onoare a fost Bill Gates, fondatorul Microsoft şi principalul donator privat pentru acţiuni umanitare şi ajutor dedicat dezvoltării în lume.

32 afișări
Imaginea articolului Corina Creţu a iniţiat o dezbatere în PE în care l-a avut invitat pe Bill Gates

Corina Creţu a iniţiat o dezbatere în PE în care l-a avut invitat pe Bill Gates

Corina Creţu a pledat, în intervenţia sa, pentru o mai strânsă cooperare între donatorii publici şi privaţi şi pentru majorarea contribuţiilor statelor la ajutorul pentru dezvoltare, în vederea respectării angajamentului de a aloca 0,7% din PIB, astfel încât Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului să devină realizabile. Felicitându-l pe Bill Gates pentru angajamentul său filantropic în slujba dezvoltării globale, europarlamentarul român şi-a exprimat speranţa că exemplul său va fi stimulativ, inclusiv pentru majorarea bugetului european consacrat dezvoltării.

"Am apreciat modestia şi naturaleţea lui Bill Gates, precum şi discursul său foarte precis articulat pe provocările lumii contemporane şi complexitatea acţiunilor concrete pe care le desfăşoară prin Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Cred că ar trebui să fie un exemplu pentru oamenii de afaceri, europeni în general şi români în special, prin asumarea unei asemenea responsabilităţi sociale", a declarat Corina Creţu.

În cadrul dezbaterii, fondatorul Microsoft a criticat implicarea modestă a Statelor Unite în politica de dezvoltare internaţională, SUA alocând în acest sens doar 2% din PIB. Bill Gates a precizat că sunt necesare contribuţii mai mari din partea donatorilor publici, în special în asistenţa pentru dezvoltarea agriculturii, extinderea campaniilor de vaccinare a populaţiei din ţările sărace, prevenirea mortalităţii infantile şi mai buna coordonare între procesul educaţional şi noile tehnologii. Gates a apreciat că sunt necesare combaterea corupţiei din cadrul programelor umanitare, mai buna coordonare a acţiunilor de voluntariat cu cele filantropice, sprijinirea unor alimente modificate genetic pentru a contracara sprectrul crizei alimentare globale, precum şi încurajarea fluxurilor migratorii, el evidenţiind beneficiile circulaţiei forţei de muncă şi criticând intoleranţa cetăţenilor din ţările dezvoltate.

Bill Gates a renunţat la poziţia de cel mai bogat om al planetei, donând aproximativ 40 de miliarde de dolari în scopuri caritabile. Împreună cu al doilea clasat în topul miliardarilor, Warren Buffett, a lansat o campanie de convingere a celor mai bogaţi să doneze jumătate din avere în scopuri caritabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici