Corina Creţu: Astăzi se împlinesc 13 ani de la aderarea României la UE. Nu toate planurile s-au realizat

Fostul comisar european Corina Creţu a amintit că miercuri, 1 ianuarie, s-au împlinit 13 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Actualul europarlamentar a subliniat însă că în tot acest timp nu toate planurile iniţiale au fost realizate pe deplin.

361 afișări
Imaginea articolului Corina Creţu: Astăzi se împlinesc 13 ani de la aderarea României la UE. Nu toate planurile s-au realizat

Corina Creţu: Astăzi se împlinesc 13 ani de la aderarea României la UE. Nu toate planurile s-au realizat

„Se împlinesc, astăzi (miercuri-n.r), treisprezece ani de la momentul aderării României la Uniunea Europeană - o realizare istorică ce a schimbat în bine soarta ţării noastre, atât de greu încercată pe parcursul tranziţiei. Aşa cum apreciam şi cu ocazia aniversărilor precedente, în toţi aceşti ani am făcut progrese remarcabile, iar urmare a statutului nostru de ţară membră a Uniunii Europene, ne bucurăm astăzi de stabilitate şi de prosperitate. Sigur, au existat sacrificii şi nu toate planurile iniţiale s-au realizat pe deplin. Dar cel mai mare câştig este faptul că odată cu dobândirea acestei calităţi, odată cu revenirea în sânul marii familii europene, perspectivele României au devenit mult mai largi, potenţialul nostru se poate manifesta la adevărata sa valoare, iar românii pot avea o viaţă mai bună”, a scris Corina Creţu, pe Facebook.

Europarlamentarul Pro România a adăugat că speră ca următorii ani să reprezinte confirmări ale beneficiilor pe care România le are în calitate de membru al UE.

„Îmi doresc ca următorii ani să reprezinte, în continuare, confirmări ale beneficiilor pe care România le are ca urmare a statutului de Membru al Uniunii Europene. Să nu uităm că succesul Uniunii Europene este şi succesul României. La mulţi ani României europene! Numai bine tuturor!”, a subliniat Creţu.

România a devenit pe 1 ianuarie 2007 membru al Uniunii Europene.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
creţu,
românia,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici