Corlăţean despre moţiunea opoziţiei: Un simplu exerciţiu de demagogie politică, fără nicio şansă

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean declară că moţiunea de cenzură a opoziţiei este "un simplu exerciţiu de demagogie politică” fără nicio şansă să treacă, iar opoziţia a dorit doar un scandal politic în Parlament înainte de 25 mai.

136 afișări
Imaginea articolului Corlăţean despre moţiunea opoziţiei: Un simplu exerciţiu de demagogie politică, fără nicio şansă

Titus Corlăţean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Titus Corlăţean a declarat, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că nici liderii PNL nu dau şanse moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o moţiune care, dincolo de forma fără fond pe care o propune, a fost un simplu exerciţiu de demagogie politică, s-a dorit o dezbatere şi probabil un scandal politic în Parlament înainte de 25 mai. Ea va fi dezbătută după alegerile europarlamentare şi în mod evident va fi respinsă, nu are nici cea mai mică şansă. De altfel, chiar reprezentanţii de frunte ai PNL, domnul Iohannis, nu au dat şanse acestei moţiuni, ceea ce spune, încă o dată, care este, de fapt, credibilitatea unui astfel de demers al unei opoziţii care nu are nici fond, nici substanţă, nici orizont", a afirmat vicepreşedintele PSD.

Corlăţean, a participat, vineri, la Alba Iulia, la un miting electoral organizat de PSD Alba în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Moţiunea de cenzură, intitulată “Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii", a fost depusă de 231 de parlamentari, fiind iniţiată de PNL, cu semnături din partea PDL, PMP şi PPDD.

Joi, Parlamentul s-a întrunit în şedinţă comună pentru citirea moţiunii, în sală fiind doar aproximativ 50 de parlamentari, majoritatea liberali. Din partea PSD au fost prezenţi liderii de grup, iar Guvernul a fost reprezentat de ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută în data de 26 mai, la ora 16.00.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, spunea că "este greu de crezut că va cădea Guvernul" în urma moţiunii de cenzură, dar aceasta este "un exerciţiu democratic" prin care liberalii vor să atragă "atenţia asupra unor abordări fundamental greşite".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici