Corlăţean şi Nuland au discutat despre diversificarea cooperării bilaterale româno-americane

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a avut o întrevedere cu Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA, cei doi oficiali discutând despre diversificarea cooperării bilaterale pe palierele politico-militar, potrivit unui comunicat al MAE.

239 afișări
Imaginea articolului Corlăţean şi Nuland au discutat despre diversificarea cooperării bilaterale româno-americane

Titus Corlatean (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrevederea a avut loc în marja conferinţei internaţionale Croatia Forum, desfăşurată în perioada 11-12 iulie, la Dubrovnik.

Ministrul Titus Corlăţean şi asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, au discutat aspecte de actualitate de pe agenda Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, cu accent pe diversificarea cooperării bilaterale pe palierele politico-militar.

Conform Ministerului de Externe, cei doi demnitari au exprimat angajamentul comun de a sprijini în continuare autorităţile Republicii Moldova pentru atingerea obiectivului strategic de integrare europeană. Ministrul Titus Corlăţean a subliniat că proiectele de interconectare din sfera gazelor şi electricităţii dintre România şi Republica Moldova au un rol esenţial în asigurarea securităţii energetice a statului vecin.

Totodată, au fost discutate ultimele evoluţii ale situaţiei din Ucraina, precum şi cele mai recente eforturi diplomatice, inclusiv la nivel european, în vederea dezescaladării situaţiei.

De asemenea, şeful diplomaţiei române a avut întrevederi cu Murray Stuart McCully, ministrul de Externe al Noii Zeelande, cu Fu Ying, preşedinta Comitetului pentru Afaceri Externe al Parlamentului Republicii Populare Chineze, şi cu Takao Makino, ministru adjunct pentru afaceri parlamentare din cadrul MAE japonez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici