Corlăţean: Stilul de a face politică mizeră în România a fost folosit şi în scandalul comisarului

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, după discuţiile din comisiile de politică externă, despre scandalul privind desemnarea comisarului european, că, din păcate, ”acest stil de a face politică mizeră în România şi transferul la Bruxelles a fost folosit şi de această dată”.

252 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Stilul de a face politică mizeră în România a fost folosit şi în scandalul comisarului

Titus Corlatean (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

”Nu cred că a fost o glumă acel demers absolut nefericit din România spre Bruxelles, prin canal popular european, PPE, menit să submineze şansele unei propuneri, unei candidaturi formulate în mod legitim, potrivit legii româneşti în vigoare, de către Guvernul României, premier, şi pentru un portofoliu consistent”, a spus Corlăţean.

El a adăugat: ”Din păcate, acest stil de a face politică mizeră în România şi transferul la Bruxelles a fost folosit şi de această dată”.

Corlăţean a menţionat că, din fericire, lucrurile s-au clarificat la un anumit moment, arătând că a fost important ”rolul Guvernului în a face propunerea, în vederea obţinerii unei candidaturi”.

Corlăţean a mai afirmat că premierul şi Guvernul au avut discuţii ”extrem de serioase” cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru a se avansa nu doar pentru candidatura individuală, în persoana Corinei Creţu, dar şi pentru un portofoliu semnificativ pentru România.

Titus Corlăţean a ţinut să menţioneze că prima propunere formulată de comun acord a fost o încercare de ”a obţine o continuitate a portofoliului Agriculturii”.

”În clipa în care de la Bruxelles ni s-a transmis foarte clar că, din păcate, nu vom putea obţine continuitatea portofoliului Agriculturii, atunci în mod evident, la solicitarea Bruxelles-ului, Guvernul a venit cu cea de-a doua propunere, care a devenit candidatură, după interviul cu preşedintele Juncker”, a adăugat Corlăţean.

Ministrul de Externe a arătat că miercuri, în mod oficial, preşedintele Comisiei Europene va anunţa portofoliile pentru fiecare candidat din partea statelor membre UE.

”Avem o aşteptare, nu intru astăzi în detaliu, este firesc să respectăm rolul şi competenţa oficiale ale lui Juncker”, a mai spus Corlăţean.

Ministrul de Externe nu a dorit să spună dacă România va primi portofoliul de Politică Regională.

”Tot ce pot să vă spun este că acţiunea Guvernului a fost de la bun început pentru un portofoliu cu semnificaţie, cu o anumită greutate şi am toată încrederea că acest lucru va fi anunţat oficial, un portofoliu important, în cursul zilei de mâine”, a mai declarat Titus Corlăţean.

Ministrul a ţinut să precizeze că niciodată nu s-a pus problema unui portofoliu în materia ajutorului umanitar, ”fără să diminuăm importanţa, pentru că este vorba despre un portofoliu important”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici