Costică Canacheu, în cursa PNL pentru Primăria Capitalei. Deputatul ar vrea în Bucureşti 24 de districte

Deputatul PNL Costică Canacheu a declarat, luni, că şi-a înscris candidatura în cursa internă din partid pentru candidatura la Primăria Capitalei, afirmând că Bucureştiul are nevoie de o reorganizare administrativă care să împartă capitala în 24 de districte, cu buget unic şi un Consiliu Municipal.

735 afișări
Imaginea articolului Costică Canacheu, în cursa PNL pentru Primăria Capitalei. Deputatul ar vrea în Bucureşti 24 de districte

Costică Canacheu, în cursa PNL pentru Primăria Capitalei. Deputatul ar vrea în Bucureşti 24 de districte (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"În primul rând, îndeplinesc o procedură pe care partidul nostru a stabilit-o, de a avea alegeri preliminare în partid, în legătură cu alegerile locale 2016. În al doilea rând, mă interesează Bucureştiul, îl cunosc foarte bine şi din perspectiva de cetăţean şi contribuabil şi din perspectiva de participant la decizile din administraţia oraşului şi din Legislativul ţării", a declarat Costică Canacheu, înainte de începerea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Cancheu a afirmat că va aduce, din nou, în atenţia Parlamentului un proiect de lege privind reorganizarea administativ-teritorială a Bucureştiului.

"Am să iniţiez un proiect de lege privind reorganizarea oraşului Bucureşti. Proiectul de lege a mai fost propus variantelor de majorităţi din Parlamentul României, din păcate, până acum nu am avut un număr suficient de voturi pentru a da Bucureştiului o lege care să ne pună în situaţia de a gestiona un buget (demn - n.r.) de o mare capitală europeană", a afirmat Costică Canacheu.

Liberalul a mai spus că proiectul de lege pe care îl va înainta prevede "organizarea oraşului în 24 de districte, un consiliu municipal şi un buget unic, administrat în interesul oraşului, în aşa fel încât toate cartierele Bucureştiului şi vecinătăţile acestuia să poată beneficia de programe adevărate de dezvoltare pe termen lung, agreate şi iniţiate pe baze consensuale ale majorităţii cartierelor acestui oraş".

Alte trei intenţii de candidatură în cadrul PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, anunţate până la acest moment, sunt cele ale lui Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi Petre Roman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici