Costică Canacheu, revocat de la şefia Comisiei de apărare a Camerei, la solicitarea USL

Deputatul PDL Costică Canacheu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, la solicitarea USL, care a a invocat ca argument faptul că acesta şi-a încălcat atribuţiile când a cerut instituţiilor informaţii privind numărul celor cu drept de vot la referendum.

671 afișări
Imaginea articolului Costică Canacheu, revocat de la şefia Comisiei de apărare a Camerei, la solicitarea USL

Costică Canacheu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Vicepreşedinţii comisiei - deputaţii Eugen Bejinariu (PSD) şi George Scutaru (PNL) - au trimis o notă Biroului permanent al Camerei în care informează conducerea acestui for legislativ că marţi a fost aprobată propunerea de revocare a lui Canacheu.

Conform sursei citate, majoritatea membrilor prezenţi ai comisiei, zece deputaţi, au votat propunerea de revocare a lui Costică Canacheu din funcţia de preşedinte al comisiei, în timp ce cei patru parlamentari PDL prezenţi (Costică Canacheu, Eugen Bădălan, Neculai Rebenciuc şi Adrian Bădulescu) nu au dorit să îşi exprime votul.

"Propunerea de revocare, făcută în baza art. 45 din Regulament, are drept motivaţie comportamentul abuziv manfestat de preşedintele comisiei, dl. Costică canacheu, care în numele acesteia a înaintat în data de 3.08.2012, cu antetul comisiei, folosindu-se de calitatea de preşedinte, două adrese către Direcţia generală de paşapoarte şi Direcţia pentru evidenţa persoanelor şi administrarea bazelor de date, solicitând diverse informaţii privind numărul cetăţenilor cu drept de vot la referendumul din 29.07.2012, date care ulterior au fost folosite tendenţios din punct de vedere politic în dezbaterile televizate de către reprezentanţi ai PDL", susţin Bejinariu şi Scutaru.

Aceştia susţin că deputatul Canacheu nu s-a consultat cu vreun membru al biroului comisiei înainte de a trimite aceste adrese, "abuzând de calitatea sa de preşedinte de comisie".

Nota solicită Biroului permanent să ia act de revocarea lui Canacheu şi să ceară grupului PDL să facă o altă nominalizare pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici