Cozmâncă nu renunţă la înfiinţarea unui partid de stânga, dar nici nu respinge o revenire în PSD

Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă a declarat, miercuri, că nu intenţionează să abandoneze proiectul său de înfiinţare a unui partid adevărat de stânga, dar nici nu respinge o revenire în PSD, dacă acest partid va scăpa de persoanele care au făcut rău.

40 afișări
Imaginea articolului Cozmâncă nu renunţă la înfiinţarea unui partid de stânga, dar nici nu respinge o revenire în PSD

Cozmâncă nu renunţă la înfiinţarea unui partid de stânga, dar nici nu respinge o revenire în PSD (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Cozmâncă a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu respinge o revenire în PSD, dacă acest partid va scăpa de persoanele "care au făcut rău şi sunt compromise în totalitate".

"Acolo trebuie săpat la jumătate de metru, întors pământul, îngropată definitiv mizeria, mocirla, incompetenţa, amatorismul, profitorii şi daţi la o parte cei care au făcut rău partidului", a spus Cozmâncă.

El a afirmat că, în funcţie de modul în care se va face curăţenie în PSD, ar putea lua în calcul o revenire în partid.

Octav Cozmâncă a arătat că, deocamdată, nu i-a propus nimeni din noua conducere să revină în PSD, dar că a primit unele semnale prin intermediari.

"Eu îmi văd de treabă. Dacă găsesc soluţii demarez proiectul meu de înfiinţare a unui adevărat partid de stânga. Când am toate condiţiile îndeplinite, demarez proiectul", a spus fostul lider social-democrat.

El a mai declarat că a renunţat să colaboreze cu Aurelian Bondrea la înfiinţarea partidului Alianţa Naţională a Stângii Democratice pentru că s-a încercat ca acest partid să fie folosit de aşa-zişii independenţi din Parlament şi "ca un vehicul pentru propria universitate a domnului cu pricina".

Fostul preşedinte executiv al PSD Octav Cozmâncă a anunţat, vinerea trecută, că se retrage din grupul care urma să înfiinţeze Alianţa Naţională a Stângii Democrate (ANSD) întrucât s-a ajuns într-un blocaj total în procesul de fondare a unei stângi autentice, democrate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici