Cresc preţurile la sucuri, cafea, ceai şi prăjituri, în Palatul Parlamentului

Preţurile la băuturile nealcoolice, cafea şi ceai şi la produsele de cofetărie-patiserie comercializate la Palatul Parlamentului vor creşte, conducerea Camerei Deputaţilor aprobând ca băuturile nealcoolice să se vândă cu un adaos de 85%, iar produsele de patiserie cu un adaos de 150%.

153 afișări
Imaginea articolului Cresc preţurile la sucuri, cafea, ceai şi prăjituri, în Palatul Parlamentului

Cresc preţurile la sucuri, cafea, ceai şi prăjituri, în Palatul Parlamentului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău a făcut, miercuri, aceste precizări, după şedinţa Biroului Permanent, arătând că, "până în prezent, nu se prea aplicau" adaosurile comerciale la Palatul Parlamentului.

El a spus că băuturilor nealcoolice, ceaiului şi cafelei li se va aplica un adaos de 85% faţă de preţul de achiziţie, în timp ce produselor de cofetărie-patiserie li se va aplica un adaos de 150%. "Chiar şi în aceste condiţii, preţul produselor de cofetărie-patiserie vor fi mult sub preţul practicat pe piaţă", se arată într-un memorandum intern aprobat de Biroul Permanent.

Mesele festive ale terţelor persoane fizice, precum şi cele ale grupurilor se vor putea organiza în Palatul Parlamentului, cu aprobarea secretarului general al Camerei, aplicându-se o remiză de 25%, se mai menţionează în memorandum.

Potrivit memorandumului, activitatea de alimentaţie din Palatul Parlamentului se desfăşoară pe principiul autofinanţării, iar din anul 2007 cotele de adaos comercial nu s-au modificat. "Acest fapt a generat neacoperirea integrală a cheltuielilor raportate la veniturile realizate", se mai arată în memorandum, adăugându-se că, în acest sens, se propun adaosurile de 85% pentru băuturile nealcoolice, cafea şi ceai şi de 150% pentru produsele de cofetărie-patiserie.

La bufetul situat lângă sala de plen a Camerei, de unde, în general, deputaţii cumpără cafea, ceai, băuturi nealcoolice, prăjituri şi produse de patiserie, preţurile sunt, în prezent, de la 0,94 lei la 0,65 lei - pentru o cafea sau un ceai şi între 1,35 lei şi 2,30 lei - pentru o prăjitură.

Pentru pateuri, preţurile sunt între 0,55 şi 0,74 de lei, în funcţie de mărime şi umplutură, iar, pentru sucuri şi apă, preţurile sunt între 1,63 lei şi 3,50 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici