Crin Antonescu a preluat mandatul de preşedinte interimar. Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni, la volanul Loganului

Administraţia Prezidenţială anunţă că a fost predată funcţia de preşedinte al României, de către Traian Băsescu, preşedintelui interimar Crin Antonescu. Preşedintele suspendat Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni, la volanul autoturismului Logan, el salutând la ieşire ziariştii prezenţi în faţa Palatului făcându-le acestora cu mâna.

7283 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu a preluat mandatul de preşedinte interimar. Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni, la volanul Loganului

Crin Antonescu a preluat mandatul de preşedinte interimar (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu a predat funcţia de preşedinte al României marţi, 10 iulie 2012, preşedintelui interimar, domnul Crin Antonescu", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni la volanul autoturismului Logan, însoţit de o maşină a SPP.

Preşedintele suspendat a predat marţi funcţia de preşedinte al României preşedintelui interimar Crin Antonescu.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a ajuns la Palatul Cotroceni în jurul orei 11.00, venind de la Senat, pentru procedura de predare-primire a mandatului.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a ajuns la rândul său marţi, la Palatul Cotroceni, în jurul orei 10.00.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este preşedinte interimar al României, a decis luni CC, constatând că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului a fost respectată.

Curtea a examinat cererea privind constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.

"În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât: 1. Constată că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată; 2. Constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României; 3. Constată că, în conformitate cu dispoziţiile art.98 alin.(1) din Constituţie, interimatul funcţiei de Preşedinte al României se asigură de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurenţiu Antonescu", se arată într-un comunicat al Curţii.

Curtea precizează că argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

"Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Parlamentului şi Guvernului", precizează Curtea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici