Crin Antonescu, pe primul loc la votul din Rusia

Candidatul PNL, Crin Antonescu, a obţinut cele mai multe voturi din partea românilor din Rusia, respectiv 35,46%, fiind urmat în preferinţele electoratului de Traian Băsescu, cu 30,23% şi, în poziţia a treia, de Mircea Geoană cu 21,51%.

26 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu, pe primul loc la votul din Rusia

Crin Antonescu, pe primul loc la votul din Rusia (Imagine: Mediafax Foto)

Numărul românilor care s-au dus la vot în Rusia a fost de doar 172 de alegători. Dintre aceştia, 144 au votat la Moscova, 50 dintre ei, respectiv 34,7% votând pentru Crin Antonescu, iar 46 (31,94%) pentru Traian Băsescu. La Moscova, 30 de români l-au votat pe Mircea Geoană.

Tot la Moscova, George Becali a primit două voturi (1,38%), iar Corneliu Vadim Tudor - 5 voturi (3,47%), în timp ce 7 alegători l-au preferat pe Sorin Oprescu, iar unul pe Remus Cernea.

La Sankt Petersburg au votat 21 de români, din care 9, adică 42,85%, s-au pronunţat pentru Crin Antonescu, 3 (14,28%) pentru Mircea Geoană şi 6 (28,57%) pentru Traian Băsescu.

La secţia de votare din acest oraş, Sorin Oprescu a mai câştigat un vot, iar două persoane au votat pentru Remus Cernea.

La cea de-a treia secţie de vot organizată în Rusia, la Rostov pe Don, au votat 7 români, iar cei mai mulţi dintre aceştia, respectiv 4 (57,14%), au votat pentru Mircea Geoană. Două voturi s-au dus la candidatul liberal Crin Antonescu, iar cel de-al şaptelea vot a fost pentru Sorin Oprescu. În această secţie de votare actualul şef al statului nu a obţinut niciun vot.

Victoria lui Traian Băsescu în diaspora a fost categorică, duminică, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, el obţinând 56,05% din voturile exprimate. Pe locul al doilea s-a situat Crin Antonescu (17,42%), iar pe al treilea Mircea Geoană (12,41%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici