Cristian Buşoi, despre ratarea licitaţiei pentru 400 de autobuze a Primăriei Capitalei: Explicaţia Gabrielei Firea este penibilă. Cine răspunde?

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a criticat, vineri, ratarea licitaţiei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze de către Primăria Capitalei din cauza „unui viciu de procedură”, afirmând că dacă prostia ar durea, administraţia Firea ar fi în dureri perpetue.

2309 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi, despre ratarea licitaţiei pentru 400 de autobuze a Primăriei Capitalei: Explicaţia Gabrielei Firea este penibilă. Cine răspunde?

Cristian Buşoi, despre ratarea licitaţiei pentru 400 de autobuze a Primăriei Capitalei: Explicaţia Gabrielei Firea este penibilă. Cine răspunde?

„Nu există dovadă mai clară de incompetenţă a actualei administraţii a Capitalei decât ratarea licitaţiei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze din cauza unui viciu de procedură. Ca cetăţean, când auzi că aparatul administrativ ratează o licitaţie importantă (pentru care s-a chinuit 14 luni!!!, din cauză că nu defineşte corect termenul de depunere a ofertelor şi încurcă data de 16 cu cea de 14 august) nu poţi decât să te gândeşti că dacă prostia ar durea, administraţia Firea ar fi în dureri perpetue”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cristian Buşoia a afirmat că explicaţia oamenilor Gabrielei Firea – că instrucţiunile de elaborare a anunţului nu sunt clar explicate în manualul de utilizare al SEAP- „este penibilă”.

„Modernizarea parcului RATB a fost una dintre promisiunile-cheie ale campaniei Gabrielei Firea şi este greu de explicat de ce i-a luat 14 luni primarului să lanseze o licitaţie de achiziţie. Iar acum, când în sfârşit s-a reuşit finalizarea caietului de sarcini, procedura este anulată pentru că s-au greşit datele de depunere”, a adăugat liberalul.

Buşoi a afirmat că „habarnismul administraţiei Firea este depăşit doar de demagogie”.

„(...) declaraţiile (Gabrielei Firea-n.r.) sunt făcute doar ca să acopere golurile din acţiunea administrativă, merită amintit ce frumos declara doamna primar general acum două luni, pe 13 iunie, cu ocazia conferinţei "Jump to smart 1.0 — Soluţii rapide şi inovatoare pentru România oraşelor inteligente” (tema conferinţei fiind în totală contradicţie cu ce face administraţia PSD în Bucureşti): „În câteva zile vom fi în măsură să urcăm pe SEAP licitaţia pentru achiziţionatea a 400 de autobuze noi, Euro6, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini. Sunt absolut convinsă că odată cu momentul în care aceste autobuze, tramvaie şi troleibuze vor ajunge la Bucureşti (...) vom putea să spunem că am contribuit odată în plus la a-i determina pe bucureşteni să renunţe la autovehiculul personal”, a spus Buşoi.

Cristian Buşoi a conchis întrebând cine îşi „asumă responsabilitatea pentru această eroare prostească”.

„Rămâne doar o întrebare: cine asumă responsabilitatea pentru această eroare prostească şi pentru întârzierea celei mai importante achiziţii din mandatul actualei administraţii?”, a încheiat Buşoi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici