Cristian Diaconescu a devenit membru al Partidului Mişcarea Populară

Fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu a devenit membru al PMP, a anunţat, marţi, deputatul Elena Udrea, într-o conferinţă de presă.

699 afișări
Imaginea articolului Cristian Diaconescu a devenit membru al Partidului Mişcarea Populară

Cristian Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Deputatul Elena Udrea a arătat că intrarea lui Cristian Diaconescu reprezintă "un câştig" pentru partid, acesta fiind "tipul de politician occidental" de care este nevoie în acest moment pe scena politică.

"Pentru PMP ziua de astăzi este una în care dăm semnalul că partidul devine şi mai puternic pentru că ni se alătură un om care reprezintă ceva în politica românească, un om credibil, un om care a avut rezultate în toate activităţile şi în toate funcţiile pe care le-a deţinut până acum, este vorba de domnul Cristi Diaconescu. Cristi Diaconescu este membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, dar astăzi vine în Partidul Mişcarea Populară", a precizat Udrea.

Ea a mai spus că alegerile de duminică sunt importante în perspectiva alegerilor pentru preşedinţia României, arătând că la cele din 25 mai "vor fi un semnal pentru ce se va întâmpla în noiembrie 2014".

Udrea a mai spus că în opinia sa Cristian  Diaconescu "este un câştig pentru PMP" şi este un om care a avut performanţă indiferent unde a activat, ca ministru de externe sau ca şi consilier prezidenţial.

"Cristian Diaconescu este tipul de bărbat politic de care politica românească are nevoie, un om decent pe care nu l-am auzit niciodată jignind o femeie, nu l-am auzit în general jignind pe cineva, nu se ceartă în public, este tipul de politician occidental de care cred că avem mare lipsă în acest moment pe scena politică", a mai spus Udrea.

La rândul său Cristian Diaconescu prezent la conferinţa de presă şi-a exprimat disponibilitatea de a coopera în perioada următoare într-un proiect politic pe care l-a iniţiat odată cu fondarea Fundaţiei Mişcarea Populară.

"Mulţumesc doamnei Udrea şi celorlalţi colegi din PMP pentru disponibilitatea de a coopera în perioada următoare într-un proiect politic pe care l-am iniţiat odată ce am fondat Fundaţia Mişcarea Populară, un instrument evident de punere în operă, de aplicare a proiectului politic şi a viziunii politice a preşedintelui Traian Băsescu", a precizat Diaconescu.

Întrebat ce funcţie va ocupa în PMP, Diaconescu a precizat că va fi membru al acestui partid.

El a mai spus că adresează o rugăminte celor care duminică se gândesc dacă să participe la vot, şi anume îi invită pe aceştia să-şi exprime opţiunile.

Diaconescu a mai spus că proiectul PMP este "păstrarea sensului occidental al României, rămânerea în structurile europene şi euroatlantice".

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, la finele lunii aprilie, eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Cristian Diaconescu. Cristian Diaconescu a fost numit, în mai 2012, în funcţia de consilier prezidenţial, fiind şef al Cancelariei Prezidenţiale. El este de asemenea membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Cristian Diaconescu a fost ales senator la alegerile parlamentare din 2004 şi 2008, din partea PSD. În 2010 Cristian Diaconescu a devenit membru al UNPR şi preşedinte de onoare al acestei formaţiuni politice. El a ocupat de asemenea funcţii de ministru de Externe şi de ministru al Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici