Cristian Diaconescu: A ostiliza românii împotriva comunităţii europene este o crimă şi o ruşine

Cristian Diaconescu, şeful cancelariei preşedintelui Traian Băsescu, afirmă că a ostiliza poporul român împotriva comunităţii europene este o crimă şi o ruşine şi că Guvernul trebuie să spună dacă mergem mai departe sau abandonăm aderarea la Schengen şi adoptarea monedei Euro.

750 afișări
Imaginea articolului Cristian Diaconescu: A ostiliza românii împotriva comunităţii europene este o crimă şi o ruşine

Cristian Diaconescu (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

"A ostiliza poporul român împotriva comunităţii europene, a cărei parte legitimă este, e o crimă şi o ruşine. Nu cred că există în Europa un guvern care ar fi capabil să încurajeze aşa ceva", scrie consilierul prezidenţial într-o postare pe blogul său.

De asemenea, el spune că România a aderat la UE, dar procesul de integrare mai cuprinde şi paşii intrării în Schengen şi adoptării monedei Euro, iar Guvernul trebuie să spună dacă merge mai departe sau abandonează acest proces.

"Toate guvernele nefrecventabile ale lumii, fără nici măcar o singură excepţie, îi consideră pe criticii din exterior «ostili şi ignoranţi». (...) Acest episod îmi aduce aminte de momentul în care îl auzeam pe un fost şef de stat spunând că «România cedează (la data aceea) ultima palmă de pământ». Deschideţi bine ochii şi vedeţi «cine» şi «ce» vorbeşte în numele vostru!", mai comentează Diaconescu, fost ministru de Externe, despre "declaraţiile din ultimele zile referitoare la abandonul obiectivului Schengen".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici