Cristian Diaconescu anunţă înfiinţarea Fundaţiei "Mişcarea Populară"

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu anunţă, într-o postare pe blog, decizia de iniţiere a procedurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei "Mişcarea Populară".

3379 afișări
Imaginea articolului Cristian Diaconescu anunţă înfiinţarea Fundaţiei "Mişcarea Populară"

Cristian Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Astăzi am decis, împreună cu colegii mei, să iniţiem procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei «Mişcarea Populară». Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă - semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca nouă platformă socio politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii româneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc", notează Diaconescu.

El menţionează "liniile principale" ale obiectivelor celor care au iniţiat acest demers.

"Vom avea suficient timp să furnizăm toate elementele care ţin de funcţionarea şi dezvoltările ulterioare ale Mişcării Populare, aşa că pentru început vă voi oferi liniile principale ale obiectivelor noastre: modernizarea României, păstrarea orientării proeuropene şi proatlantice ca unica soluţie pentru România, reforma constituţională, stimularea clasei de mijloc, locuri de muncă pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educaţie orientat spre performanţă, stat de drept eficient bazat pe principii constituţionale solide, promovarea culturii româneşti precum şi stimularea afirmării tinerelor talente, stimularea elaborării unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT şi a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, dialog continu cu românii care trăiesc în afara graniţelor precum şi identificarea oportunităţilor pentru încurajarea acestora de a reveni acasă, strategii vizând încurajarea tinerilor care au studiat în străinătate pentru a-şi pune competenţele în slujba României", mai scrie el.

Diaconescu menţionează totodată că în actele constitutive ale fundaţiei vor fi enuntate o serie de programe şi strategii care vizează "dezvoltarea societăţii româneşti, în ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunităţi pentru clasa mijlocie şi tineret, ca principale forţe motrice pentru progresul ţării noastre".

"Misiunea acestei fundaţii este deschisă tuturor celor care doresc să promoveze o Românie modernă", mai scrie Cristian Diaconescu.

Fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a depus, în 2011, la OSIM, o cerere de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară", domeniile asociate fiind educaţie, instruire, divertisment, servicii ştiinţifice şi tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale şi sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici