Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: PSD pare incapabil să se gestioneze în interior şi în acelaşi timp să conducă ţara

PSD "pare incapabil să-şi gestioneze interesele înăuntrul partidului şi în acelaşi timp să conducă ţara", această situaţie având repercusiuni şi "asupra capacităţii de a gestiona interesele României", a spus vineri, la MEDIAFAX Live, fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

1613 afişări

Imaginea articolului Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: PSD pare incapabil să se gestioneze în interior şi în acelaşi timp să conducă ţara

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: PSD pare incapabil să se gestioneze în interior şi în acelaşi timp să conducă ţara

"Cei care au general criza sunt mai interesaţi de dezvoltările din interior decât de consecinţele în exterior. (...) Partidul de guvernământ din România într-adevăr pare incapabil să-şi gestioneze interesele înăuntrul partidului şi în acelaşi timp să conducă ţara . Deci, din această perspectivă situaţia este destul de complicată, pentru că această suscesiune de crize prin care trece un partid aflat la guvernare, într-o formă sau alta , evident se răsfrânge şi asupra capacităţii de a gestiona interesele României. Deci, crizele din Partidul Social Democrat, din coaliţie sunt într-un mod cât se poate de complicat reflectate în întârzierile, în problemele, în neîmplinirle pe care le acuză cetăţenii României, nu numai cei care , aşa cum îşi închipuie unii lideri PSD le vor răul sau au aşa, o fixaţie în ceea ce îi priveşte", a spus fostul şef al Diplomaţiei române, care a fost vicepreşedinte al PSD.

Diaconescu a spus că actuala criză din PSD este o "problemă complicată", de nivel naţional şi care duce la irosirea unor "oportunităţi care trec pe lângă noi".

"Este o problemă complicată. Pentru că oportunităţile trec pe lângă noi, pentru că, în acest moment, dincolo de gestionarea intereselor României de zi cu zi, există proiecte în derulare, există dezvoltări, strategii la nivel european şi nu numai, există riscuri şi ameninţări în egală măsură la care trebuie să fim deosebit de atenţi şi la care trebuie să avem o poziţie atât naţională, cât şi în cadrul comunităţii parteneriale din care facem parte.În condiţiile în care un partid este blocat la cel mai înalt nivel, în crize interne, care oricum sunt minore pe lângă mizele cu care ar fi confruntat acelaşi partid în exerciţiul actului de guvernare, sigur că avem naţional o problemă", a comentat fostul ministru de Externe.

Întrebat dacă turbulenţele din politica internă ne pot pune în postura de copil-problemă al Europei, fostul ministru de Externe a spus: "Dacă ar fi să vedem experienţa Poloniei sau a Ungariei , din această perspectivă, cu toate atuurile pe care le au aceste state în dialogul european şi euro- atlantic -dacă discutăm de Polonia - răspunsul este «da». Dincolo de poziţia strategică, de relevanţa în flancul central-estic al Alianţei Nord-Atlantice, Polonia se află la limită în a i se aplica «arma nucleară» din tratatele constitutive al Uniunii Europene, articolul 7, adică suspendarea dreptului de vot, datorită unor probleme de legiferare internă privind statul de drept, corupţia, justiţia, funcţionarea sistemului judiciar. Deci, iată că există un precedent din care politicienii înţelepţi ar trebui să înveţe".

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a fost prezent, vineri, în studioul MEDIAFAX Live, pentru o discuţie pe larg despre România faţă cu angoasele Europei şi ale lumii, alături de redactorul-şef al Mediafax, Indira Crasnea.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
DIACONESCU ,
PSD ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.