Cristian Diaconescu: Monopolul politic a sugrumat România şi e o cauză a dificultăţilor

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat joi, la o dezbatere despre platforma de stânga care va fi lansată de partid, că una dintre cauzele dificultăţilor cu care se confruntă România este monopolul politic.

275 afișări
Imaginea articolului Cristian Diaconescu: Monopolul politic a sugrumat România şi e o cauză a dificultăţilor

Cristian Diaconescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Diaconescu a vorbit, în faţa a peste 150 de studenţi de la facultăţi bucureştene de drept, istorie şi ştiinţe politice, despre tentaţia stângii de a deveni populistă.

El i-a îndemnat pe tineri să se implice în deciziile politice, pentru a modela societatea, mai ales că, tradiţional, tinerii aderă în mod natural la doctrina de stânga.

"Dacă tinerii vor continua să stea pe margine şi doar să comenteze, aceiaşi oameni care au construit această ţară, aşa cum o vedeţi, vor continua să activeze, să fie motivaţi electoral", a adăugat el.

Diaconescu a precizat că discuţiile despre platforma de stânga vor continua şi cu reprezentanţi ai sindicatelor, ai pensionarilor, ai mediului civic şi academic, pentru ca, în decembrie, să fie lansat şi un vector politic, Uniunea Social Progresistă.

"Pentru a rezista tentaţiei de a deveni populistă, stânga trebuie rămână onestă. Stânga europeană este stânga care elimină monopolurile, fie că ele sunt economice, dar mai ales cele politice. Monopolul politic a sugrumat România şi de aici decurg multe dificultăţi şi vulnerabilităţi cu care se confruntă această ţară. Ruptura dintre societate şi partidele politice este mare, iar absenţa unei voci profilate a societăţii civile este şi ea o vulnerabilitate a democraţiei româneşti", a mai afirmat Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici