Cristian Popescu Piedone candidează din partea USL la Primăria Sectorului 4: Tot timpul am fost membru PC. Nu trădez cetăţenii Sectorului 4

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, fost membru PC, dar care trecuse la UNPR, va candida din partea USL pentru un nou mandat, conform anunţului făcut, vineri, de liderul PSD Victor Ponta.

2219 afișări
Imaginea articolului Cristian Popescu Piedone candidează din partea USL la Primăria Sectorului 4: Tot timpul am fost membru PC. Nu trădez cetăţenii Sectorului 4

Cristian Popescu Piedone (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Şi liderul PC Daniel Constantin a susţinut că Piedone va candida din partea Partidului Conservator.

Anunţul a fost făcut de Victor Ponta şi Daniel Constantin într-o conferinţă de presă la care a luat parte şi primarul Sectorului 4.

"Eu nu-mi trădez niciodată cetăţenii Sectorului 4 şi voi rămâne loial acestora", a mai spus Piedone.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a susţinut, vineri, că el a fost tot timpul membru al PC şi că nu îi va trăda niciodată pe cetăţenii sectorului 4.

El s-a lansat într-o discuţie în contradictoriu cu jurnaliştii prezenţi care l-au întrebat despre trecerea sa de la PC la UNPR şi înapoi.

"Am voie să simpatizez pe cine vreau", a afirmat primarul Sectorului 4, răspunzând unei întrebări despre faptul că în ultimele săptămâni nu şi-a ascuns simpatia pentru UNPR, fiind prezent inclusiv la unele evenimente ale acestei formaţiuni.

În ultimele şase luni, Piedone şi-a anunţat de două ori demisia din funcţiile deţinute în PC - preşedinte al organizaţiei PC Bucureşti, al organizaţiei Sectorului 4 şi prim-vicepreşedinte al partidului - şi candidatura în 2012 din partea UNPR.

De altfel, conform comunicatelor oficiale ale UNPR, Cristian Popescu Piedone fusese numit prim-vicepreşedinte al Ligii Naţionale a Aleşilor Locali ai Uniunii.

Prima dată, Piedone şi-a anunţa demisia din funcţiile deţinute în PC, la începutul lunii octombrie 2011, şi a cerut convocarea unui congres extraordinar al partidului, precizând că doreşte să candideze la preşedinţia formaţiunii.

În replică, preşedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat că puterea face racolări prin şantaj, menţionând că primarul Sectorului 4 "ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi" şi şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că Piedone, este prea deştept pentru a pleca la UNPR, ca să se "lipească de figurile alea groteşti", menţionând că Piedone îi păcăleşte pe progresişti, aşa cum fac mulţi dintre primari.

Piedone a revenit, după câteva zile, asupra deciziei, menţionând însă că doreşte în continuare organizarea unui congres extraordinar.

Preşedintele PC şi primarul Sectorului 4 au susţinut împreună o declaraţie de presă, în care au vorbit despre demararea procedurilor pentru organizarea congresului extraordinar.

La sfârşitul lunii octombrie, Piedone i-a scris preşedintelui PC, Daniel Constantin, o scrisoare în care îl anunţa că demisionează din funcţiile din PC pentru că nu a fost întreprins niciun demers pentru organizarea unui congres extraordinar.

Edilul menţiona că decizia sa este, de această dată, "irevocabilă".

Piedone îi spunea lui Constantin că se pare că decizia privind organizarea congresului se dovedeşte a fi peste capul preşedintelui PC.

În 3 noiembrie, primarul Sectorului 4 anunţa, la conferinţa municipală a UNPR Bucureşti, că în 2012 va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, susţinând că a ales să nu trădeze alegătorii din Sectorul 4.

Piedone a amintit, după ce şi-a anunţat decizia, de "puternicele relaţii de prietenie" cu liderii UNPR Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu. El afirma că decizia sa de a nu mai candida din partea PC nu echivalează cu o trădare, întrucât bucureştenii din Sectorul 4 vor avea de câştigat dacă va candida sub sigla UNPR.

"În 2008 am bătut la toate porţile partidelor, «sărut mâna PSD, sărut mâna PDL, sărut mâna PNL, mă luaţi şi pe mine de candidat?» Ei ce mi-au spus? «Cine eşti tu? Tu nu eşti din sistem, tu nu eşti din partid, te vom distruge, te vom aresta». (...) Astăzi toată lumea vrea să facă poză cu Piedone", a spus el.

Piedone a arătat că, refuzat de partidele importante a găsit, în 2008, "un ultim partid", PC, care a acceptat să îl desemneze candidat, şi de aceea le mulţumeşte conservatorilor.

Primarul Sectorului 4 spunea că, deşi candidat al PC, a fost votat ca persoană, nu ca membru de partid. "Dacă votau partidul, neam de neamul meu nu ajungeam eu primar. (...) De trădare nu pot să mă acuze decât cei care m-au investit în funcţie, alegătorii din Sectorul 4", a adăugat el.

În 8 noiembrie, preşedintele PC, Daniel Constantin, declara că primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, nu a fost exclus din partid, dar conducerile organizaţiilor Bucureşti şi din Sectorul 4 ale PC, în fruntea cărora se afla Piedone, au fost dizolvate.

"Decizia Biroului Executiv a fost foarte clară, nici nu s-a pus problema excluderii domnului Piedone. Eu cred că dânsul trebuie să aibă maturitatea necesară să-i întrebe pe cetăţenii Sectorului 4 dacă decizia de a se alătura domnului Oprea şi doamnei Udrea este o decizie legitimă şi corectă şi bună pentru cetăţenii pe care îi reprezintă", a precizat Daniel Constantin.

În 13 decembrie 2011, liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, anunţa, la reuniunea organizaţiilor UNPR din Bucureşti şi Ilfov, că primarul Cristian Popescu Piedone va fi şeful de campanie al PDL şi UNPR în alegerile locale din Bucureşti din anul 2012.

În ovaţiile membrilor UNPR, Udrea a arătat că în această campanie cele două partide vor veni cu surpriza de a avea "cel mai bun posibil" şef de campanie, pe primarul Sectorului 4, Popescu Piedone.

"Vă las să vă imaginaţi confruntarea dintre Popescu Piedone şi Miron Mitrea", le-a spus Elena Udrea participanţilor la reuniune.

În 25 februarie 2012, surse din PDL declarau că Nicolae Onţanu, Liviu Negoiţă, Cristian Popescu Piedone şi Cristian Poteraş vor fi candidaţii PDL la primăriile sectoarelor 2,3,4 şi 6 ale Capitalei.

În 9 martie, secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu, declara că formaţiunea sa are candidaţi proprii la toate primăriile de sector ale Capitalei, context în care îl nominaliza candidat al Uniunii la Sectorul 4 pe Cristian Popescu Piedone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici