Cristian Preda cere filialelor PDL susţinere pentru a candida din nou la Parlamentul European

Europarlamentarul PDL Cristian Preda solicită tuturor filialelor partidelor susţinerea pentru a candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, la alegerile din 2014.

206 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda cere filialelor PDL susţinere pentru a candida din nou la Parlamentul European

Cristian Preda (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Preda aminteşte, într-o postare pe blogul său, că BPN al PDL a solicitat în urmă cu două săptămâni elaborarea unor criterii pentru stabilirea candidaturilor la alegerile din 2014 pentru Parlamentul European.

"Deşi profilul activităţii unui membru al PE nu e foarte cunoscut în România, nu voi propune asemenea criterii, fiindcă ar însemna să fiu părtinitor", adaugă Preda.

El menţionează, de asemenea, că Biroul Permanent Naţional a mai cerut filialelor partidului să propună şi nume de candidaţi.

"Aici ar fi o problemă, fiindcă sunt singurul dintre deputaţii români din PDL care a afirmat public că doreşte să candideze pentru un nou mandat. Cred că drept ar fi ca filialele PDL să aibă informaţii despre intenţiile tuturor deputaţilor în funcţie. Ca şi despre proiectele europene ale altor membri PDL", consideră Preda.

Eurodeputatul anunţă că solicită, tot public, tuturor filialelor din ţară susţinerea.

"Consider că, în calitate de deputat, trebuie să mă supun scrutinului tuturor organizaţiilor, nu doar al celei din care fac parte. Am încercat să fac cunoscută activitatea mea din Parlament prin numeroase intervenţii publice (inclusiv pe acest blog). Pe site-ul PE se află informaţii consistente despre felul în care am înţeles să îmi asum mandatul. Activitatea mea din ţară e, de asemenea, cunoscută, din numeroasele relatări ale presei. Stau, evident, la dispoziţia oricărui membru PDL pentru clarificări legate de activitatea desfăşurată din 2009 până azi", precizează Preda.

Cristian Preda mai arată că, pentru el, scrutinul la care se supune e foarte însemnat.

"În funcţie de sprijinul primit, voi decide calea de urmat. Dincolo de evaluările celor care mi-au fost colegi, pentru câteva luni, în BPN, aş vrea să cunosc opinia organizaţiilor din teritoriu", adaugă eurodeputatul.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, şi-a declarat speranţa, joi, că partidul îşi va menţine numărul de europarlamentari pentru a ajuta PPE în construcţia unei Europe moderne, el adăugând că, personal, este mulţumit de activitatea deputaţilor Traian Ungureanu şi Elena Băsescu.

"Dacă mă întrebaţi pe mine personal, dintre actualii europarlamentari nu cunosc foarte bine ce au făcut alţi parlamentari europeni care sunt în provincie, avem câţiva care cred că preşedinţii de organizaţii pot aprecia ce au făcut acolo, eu vă pot spune că de la Bucureşti, pentru mine personal, foarte mulţumit sunt de ce au făcut Traian Ungureanu, Elena Băsescu în Moldova la alegerile care au fost", a spus el.

Preda a adăugat că luni se va încheia perioada în care s-au depus de către organizaţii, de către membrii de partid, propuneri de criterii pentru eligibilitatea acestor candidaţi şi în PDL se va discuta luni despre ceea ce înseamnă modelul pentru candidatură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici