Cristian Preda: Cred că trebuie să discutăm în spaţiul public

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, vineri seară, la Antena 3, că în următoarea perioadă ar dori să apere candidatura lui Teo Trandafir la alegerile din Colegiul 19, menţionând că nu ar putea face aceasta dacă n-ar putea apărea la posturile de televiziune care fac obiectul deciziei BPN.

20 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Cred că trebuie să discutăm în spaţiul public

Cristian Preda: Cred că trebuie să discutăm în spaţiul public (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Eu, în particular, cred că trebuie să discutăm în spaţiul public, mi se pare în acelaşi timp important să găsim un ton echilibrat, am pledat întotdeauna pentru echilibru şi pentru fraze mai puţin contondente. Eu cred că lucrurilor trebuie să li se spună pe nume, dar o putem face într-un stil civilizat", a spus el.

Preda a menţionat că ar vrea ca în următoarea perioadă să apere candidatura lui Teo Trandafir, care se prezintă în alegeri în colegiul din Berceni unde el şi-a "dus aproape toată viaţa". "Şi n-aş putea să apăr această candidatură dacă n-aş putea apărea la Antena 3 sau, dacă voi fi invitat, la Realitatea", a adăugat el.

Referitor la candidatul propus de PDL pentru locul de deputat din Colegiul 19, Cristian Preda a apreciat că Teo Trandafir este "un om simplu", adică "cineva care căpătă notorietate şi capătă poate şi o influenţă publică fără să fie membru al unei reţele de influenţă".

"Mi se pare sănătos de pildă ca în spaţiul public să vină oameni care au făcut cariera cu forţe proprii, cum e cazul acestei doamne", a continuat el.

"Fiind legat de acest colegiu, n-o să pot face publicitate pentru Teo Trandafir la Bruxelles, că nu mă ia nimeni în seamă, râd ăia, dacă vorbesc, mă iau de apucat. Când vin în Bucureşti, la sfârşit de săptămână, cum se întâmplă, dacă vreau să mă pronunţ, e nevoie să intru în acest dialog", a mai spus europarlamentarul PDL.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, joi, ca reprezentanţii formaţiunii să nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV şi Antena 3, până când aceste posturi nu vor reveni la informarea critică dar corectă a opiniei publice.

Cristian Preda a anunţat, vineri, pe blogul său, că în cursul serii va participa la o emisiune la Antena 3, întrucât a primit invitaţia înainte de şedinţa BPN şi se simte obligat să se ţină de cuvânt după ce a acceptat să participe, apreciind totodată că "boicotarea presei este o mare eroare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici