Cristian Preda merge vineri la o emisiune la Antena 3 şi crede că boicotarea presei e o mare eroare

Eurodeputatul PDL Cristian Preda anunţă, pe blogul său, că vineri seară va participa la o emisiune la Antena 3, întrucât a primit invitaţia înainte de şedinţa BPN în care s-a decis ca membrii partidului să nu mai meargă la Realitatea şi Antena 3, şi crede că "boicotarea presei este o mare eroare".

48 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda merge vineri la o emisiune la Antena 3 şi crede că boicotarea presei e o mare eroare

Cristian Preda merge vineri la o emisiune la Antena 3 şi crede că boicotarea presei e o mare eroare (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Preda precizează că a acceptat invitaţia înainte ca BPN al PDL să decidă ca membrii partidului să nu mai meargă la dezbaterile de la Antena 3 sau de la Realitatea TV.

"În primul rând, mă simt, deci, obligat să mă ţin de cuvânt: după ce am acceptat invitaţia realizatoarei, nu pot să-i spun că nu mă duc. Nu se face… De altfel, consider că boicotarea presei e o mare eroare", scrie Cristian Preda pe blog.

El menţionează că întâmplarea face ca, acum două zile, să fi criticat în Parlamentul European decizia premierului Republicii Srpska de a impune un boicot oarecum asemănător (cu o miză politică totuşi diferită).

"Nu pot să spun una la Bruxelles, şi alta la Bucureşti. Convingerile sunt convingeri", adaugă Preda.

Europarlamentarul PDL consideră că se poate, "în mod individual", refuza un realizator sau altul, un post de televiziune sau altul, aşa cum a făcut şi el, plecând chiar la un moment dat dintr-un studio, după ce a fost jignit de un alt invitat.

"Dar un partid politic care crede în libertatea ideilor şi în libertatea exprimării nu poate decide boicotul absolut. Nu suntem vedete de fotbal care - iritate de comentariile răutăcioase - hotărăsc să nu mai vorbească o vreme cu presa. Îmi dau seama că s-ar putea argumenta că o excepţie ar fi, totuşi, acceptabilă: boicotarea unui post extremist. Dar un asemenea post nu poate exista într-un stat de drept. Obiecţia cade", susţine Cristian Preda.

În opinia sa, boicotul decis joi seară la BPN e "un gest pripit".

"Chiar dacă e aşezată sub semnul unui condiţional - «până când aceste posturi nu vor reveni la o informare critică, dar corectă a opiniei publice» - decizia introduce o limitare a libertăţii de exprimare. Avem o responsabilitate publică şi nu o putem nesocoti atunci când ne irită comentariile adversarilor", mai scrie Preda.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, joi, ca reprezentanţii formaţiunii să nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV şi Antena 3, până când aceste posturi nu vor reveni la informarea critică dar corectă a opiniei publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici