Cristian Preda: Numele noii alianţe de centru-dreapta va fi anunţat săptămâna viitoare

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, vineri, că numele noii alianţe de centru-dreapta va fi anunţat săptămâna viitoare, arătând că sunt mai multe variante discutate între membri pentru a vedea "care nume este mai seducător".

346 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Numele noii alianţe de centru-dreapta va fi anunţat săptămâna viitoare

Cristian Preda (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Numele alianţei va fi anunţat săptămâna viitoare, sunt mai multe nume propuse. Dicutăm şi noi cu membrii să vedem care este mai seducător", a spus Cristian Preda.

El a arătat că fiecare formaţiune din această alianţă aduce lucruri diferite, menţionând experienţa şi prestigiul PNŢCD, care a jucat un rol însemnat în istoria recentă.

Preda a mai spus că şi Partidul Noua Românie aduce o experienţă bună pentru PDL, arătând că este singurul partid creat de jos în sus, în mod veritabil, şi nu cumpărând semnături la colţ de stradă.

Cristian Preda a spus că PDL se bazează şi pe experienţa administrativă pe care o aduce Mihai Răzvan Ungureanu arătând că acesta din 1998 încoace a reprezentat admirabil interesele României în calitate de secretar de stat la MAE, ministru de Externe, director SIE şi prim-ministru.

"O asemenea experinţă valoroasă merită să fie legată de experienţa democratică a PNŢCD sau de prospeţimea PNR. Este un lucru foarte bun în această alianţă", a mai spus Cristian Preda.

Gandul.info a relatat, recent, că denumirea construcţiei politice iniţiate de formaţiunile de dreapta va fi Forţa Populară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici