Cristian Preda: Trebuie să opunem USL o Uniune Democrat Liberală, o federaţie a oamenilor liberi

Europarlamentarul PDL Cristian Preda candidat la funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, a declarat, sâmbătă, la Convenţia Naţională, că PDL trebuie să opună USL o Uniune Democrat Liberală, din care să facă parte Mihai Răzvan Ungureanu, şi să se traducă într-o "federaţie a oamenilor liberi".

217 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Trebuie să opunem USL o Uniune Democrat Liberală, o federaţie a oamenilor liberi

Cristian Preda (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Alianţele electorale pe care le vom încheia, dacă le vom încheia, trebuie convenite la scară naţională pentru a constitui ulterior un bloc parlamentar puternic al dreptei în România. Trebuie să opunem de aceea USL o Uniune Democrat Liberală", a susţinut Preda.

El a susţinut că unii dintre cei care cred în valorile pe care le susţin democrat-liberalii sunt atât "bătrânul PNŢCD şi foarte tânărul partid Noua Republică", dar cât şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

"Toţi inamicii personali ai USL au nevoie să fie împreună. O federaţie a oamenilor liberi, care nu mai vor socialism de stat, asta ar trebui să fie platforma care va da piept cu USL. (...) USL a împărţit deja ţara în noi şi ei, majoritatea parlamentară a lui Ponta şi Antonescu este susţinută de fapt de o minoritate a cetăţenilor", a afirmat europarlamentarul PDL.

În aceea ce priveşte abordarea campaniei pentru parlamentare, Preda a susţinut că actuala opoziţie trebuie să vină cu o alternativă, pe lângă critica ferventă a puterii.

"Nu vom practica invectivele, radicalismul, delirul isteric precum cei de la USL, nu avem nevoie de aşa ceva, ci de o atitudine fermă dominată de moderaţie şi civilitate", a spus Preda, precizând că politica viitorului PDL trebuie să fie una fără plagiatori.

În plus, el a subliniat că Statutul PDL prevede constituirea unui guvern din umbră, în situaţia în care partidul ajunge în opoziţie, iar în această structură trebuie promovate persoane credibile care să monitorizeze pas cu pas acţiunile guvernamentale.

"Vrem să împiedicăm orice încercare de reinstaurare a unei ordini vetuste, indiferent că este vorba de justiţie, de economie sau de cultură. (...) PDL are datoria de a apăra societatea de încercările USL de a monopoliza puterea, inclusiv o suspendare a preşedintelui, nu pentru că ar fi încălcat Constituţia, ci pentru că o majoritate artizană doreşte acest lucru. Vă amintesc că şi în 2007 a fost la fel, a fost puci parlamentar, iar eu cred că, dacă acest lucru se va întâmpla din nou asta, rezultatul va fi acelaşi din 2007", a mai afirmat Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici