Critici de la PSD pentru acţiunea preşedintelui. Budăi : E prea târziu să mai aibă calitatea de mediator

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Marius Budăi, a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis s-a poziţionat tot timpul de partea BNR şi a avut critici la adresa guvernului, motiv pentru care ”e prea târziu să mai aibă calitatea de mediator”.

853 afișări
Imaginea articolului Critici de la PSD pentru acţiunea preşedintelui. Budăi : E prea târziu să mai aibă calitatea de mediator

Budăi (PSD): E prea târziu pentru preşedinte să mai aibă calitatea de mediator

”Din punctul meu de vedere este prea târziu pentru domnul preşedinte ca să mai aibă calitatea de mediator în această situaţie, deoarece tot timpul s-a poziţionat de o parte a baricadei. Atunci când faci o mediere se presupune că sunt două părţi care sunt de-o parte şi de alta a baricadei. Dl. preşedinte s-a poziţionat tot timpul de partea BNR şi tot timpul a avut critici la adresa guvernului. Acum, să vrei să faci o mediere, este foarte târziu, iar dl. preşedinte s-a transformat practic într-un preşedinte jucător, ca dl. preşedinte Băsescu, şi nu a făcut altceva decât să intre în campanie electorală”, a declarat preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Marius Budăi.

El a mai spus că şeful statului ignoră rezultatele economice de anul trecut, respectiv inflaţie de 1,6%, deficit bugetar sub 3%, creştere economică de 7%, iar datoria publică în scădere raportată la PIB.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi cu prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu. De asemenea, Administraţia Prezidenţială a anunţat că şeful statului se va întâlni, vineri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, şi cu premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că va fi mediator între Guvern şi Banca Naţională a României, urmând să invite cele două părţi la Cotroceni.

"Este posibil ca anumite abordări ale Cotroceni şi BNR să semene, dintr-un motiv simplu, suntem oameni care înţelegem legile economiei şi vedem ce se intâmplă. Această abordare de a arunca în curtea BNR inflaţia, creşterea dobânzilor este fundamental greşită (...) Politicile fiscale ale guvernanţilor au dus la creşterea dobânzilor. Problema poate fi rezolvată printr-o abordare responsabilă şi politici guvernamentale sustenabile. Guvernele PSD nu au înţeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au pus în practică, au trecut cu lejeritate peste argumentele Opoziţiei, ale mele. Ea poate fi corectată, dar dacă mai stăm mult se va ajunge la dezechilibre în scurt timp. Animozitatea BNR şi Guvern e profund dăunătoare. Voi face o mediere, adică vin la aceeaşi masă parţile care au o opinie diferită. În zilele următoare, voi invitat şi pe unii şi pe alţii la Cotroceni", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici