Critici şi de la UDMR. Kelemen: Nu am văzut argumente suficiente pentru prelungirea stării de alertă

Nu sunt argumente suficiente şi informaţii convingătoare pentru prelungirea stării de alertă cu o lună, spune preşedintele UDMR, Kelemen Hunor: „doar aşa, pentru ochi frumoşi şi iniţiative necunoscute, nu ai cum să dai un vot pentru Guvern”.

233 afișări
Imaginea articolului Critici şi de la UDMR. Kelemen: Nu am văzut argumente suficiente pentru prelungirea stării de alertă

Critici şi de la UDMR. Kelemen: Nu am văzut argumente suficiente pentru prelungirea stării de alertă

Kelemen Hunor a declarat marţi pentru MEDIAFAX că Guvernul lasă impresia că doreşte prelungirea stării de alertă doar pentru a guverna singur, pentru a lua decizii fără niciun control al Parlamentului, şi nu pentru a ţine cont de necesităţile reale din societate.

El a observat în ultima perioadă cum Guvernul a manipulat date privind rata îmbolnăvirilor cu COVID-19, fiind zile în care erau testate mai multe persoane, iar astfel a crescut numărul de cazuri.

„Nu am văzut argumente pentru prelungirea stării de urgenţă, dincolo de o chestiune politică, legată de faptul că aşa doreşte Iohannis sau Orban. Nu este convingător ceea ce am auzit. Noi nu ştim care sunt argumentele Guvernului, dacă vrei susţinere trebuie să discuţi. Altfel, doar aşa pentru ochi frumoşi şi iniţiative necunoscute, nu ai cum să dai un vot pentru Guvern. Văd că Guvernul mai mult doarme decât munceşte”, a spus Kelemen.

Acesta consideră că oamenii sunt supăraţi, epuizaţi, nervoşi şi aşteaptă mult mai mult de la Guvern, dar şi explicaţii pentru deciziile care au fost luate.

„Trebuie să păstrăm prudenţa, să ţinem cont de faptul că nu a trecut epidemia, că mai există virusul, dar Guvernul ar trebui să se concentreze asupra focarelor izolate şi nu să trateze toată ţara la fel. Vorbim de economie, de locuri de muncă, ar trebui să facem un pas înainte şi fără stare de alertă”, a mai spus Kelemen Hunor.

UDMR urmează să stabilească la începutul săptămînii viitoare, într-o şedinţă a grupurilor parlamentare comune ale Uniunii, dacă va vota sau nu prelungirea stării de alertă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici