Croitoru ar accepta o nouă propunere pentru funcţia de premier

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a declarat că ar accepta o nouă propunere pentru funcţia de premier, dacă ar exista "condiţii excepţionale", la fel ca în toamna anului 2009.

23 afișări
Imaginea articolului Croitoru ar accepta o nouă propunere pentru funcţia de premier

Croitoru ar accepta o nouă propunere pentru funcţia de premier (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Dacă s-ar dovedi că în condiţii excepţionale sunt printre puţinele soluţii (pentru funcţia de premier, n.r.), aş accepta", a spus Croitoru, întrebat la emisiunea "După 20 de ani", difuzată dumincă de Pro TV, dacă ar exista posibilitatea să încerce să formeze un guvern.

El a recunoscut că se întâlneşte, "din când în când", "nu frecvent", cu preşedintele Traian Băsescu.

Întrebat dacă Băsescu îi solicită părerea şi ţine cont de aceasta, Croitoru a afirmat "de câte ori întreabă răspund". "Cred că în problemele în care ne-am înţeles a ţinut cont de părerile mele", a arătat el.

Consilierul guvernatorului BNR a spus că nu intră în politică pentru că este obişnuit să gândească lucrurile în mod coerent, iar "în clasa politică românească este foarte greu de menţinut coerenţa".

În octombrie 2009, preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat premier pe Lucian Croitoru, dar acesta a fost respins de Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici