CSAT: Criza din Ucraina afectează domenii strategice ale României, precum securitatea maritimă

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a stabilit, marţi, după evaluarea consecinţelor crizei din Ucraina, că aceasta afectează domenii de interes strategic ale României, precum securitatea maritimă şi aeriană, economică, dar şi dimensiunea politică a relaţiilor cu statele din zonă.

490 afișări
Imaginea articolului CSAT: Criza din Ucraina afectează domenii strategice ale României, precum securitatea maritimă

CSAT: Criza din Ucraina afectează domenii strategice ale României, precum securitatea maritimă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

”În ceea ce priveşte evaluarea consecinţelor crizei din Ucraina, membrii Consiliului au concluzionat că aceasta afectează domenii de interes strategic ale României, precum securitatea maritimă şi aeriană, economică, ameninţări asimetrice, dar şi dimensiunea politică a relaţiilor României cu statele din regiune, pe de o parte, şi cu Rusia, pe de alta”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, remis după şedinţa CSAT.

Totodată, membrii Consiliului au concluzionat că, pentru România, devin prioritare atât consolidarea mijloacelor proprii de apărare, cât şi a celor de politică externă - creşterea eficienţei raporturilor cu statele UE/NATO, susţinerea parcursului european al Republicii Moldova şi crearea unui cadru propice pentru consolidarea dialogului cu Kiev- potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici