CSM, aviz favorabil pentru Ordonanţa privind interceptările

Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz favorabil proiectului Ordonanţei de Urgenţă privind interceptările, dar cu câteva observaţii, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

1746 afișări
Imaginea articolului CSM, aviz favorabil pentru Ordonanţa privind interceptările

CSM, aviz favorabil pentru Ordonanţa privind interceptările

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, discutat joi în Comisia nr. 1 al Consiliului Superior al Magistraturii, a primit aviz favorabil, dar au fost şi observaţii, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat, joi, că parchetele vor folosi infrastructura SRI pentru interceptări, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă urmând să fie avizat vineri în CSAT şi apoi aprobat în şedinţa extraordinară a Guvernului.
Ministrul Justiţiei a precizat că proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede folosirea infrastructurii SRI în anchete, dar cu eliminarea oricărei intervenţii din partea personalului SRI. Raluca Prună a mai spus că, după avizul CSAT, vineri seara va avea loc o şedinţă extraordinară a Guvernului pentru aprobarea actului normativ.

"Guvernul a lucrat la o ordonanţă de urgenţă. A făcut acest lucru împtreună cu toate parchetele, cu Ministerul Public, DIICOT şi DNA. Mâine avem CSAT, pentru că ne trebuie avizul CSAT. Mâine seară, Guvernul va adopta această ordonanţă de urgenţă. Care este soluţia? România este azi în situaţia în care nu are altă infrastructură decât cea care este administrată de SRI, astfel încât soluţia pe care o propune Guvernul în OUG este, evident, folosirea infrastructurii care este la SRI, dar cu eliminarea oricărei intervenţii umane din partea SRI şi cu implicarea exclusivă a procurorului şi a poliţiei judiciare, adică a acelor organe care sunt de cercetare penală", a declarant ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul Justiţiei a mai spus că DIICOT şi DNA vor avea nevoie de o suplimentare bugetară pentru implementarea acestei Ordonanţe de urgenţă, dar nu a precizat şi sumele necesare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici