Culisele şedinţei USR-PLUS. Pe lista celor propuşi de Barna în comisia comună a alianţei e şi Ghinea | FOTO

Printre cei propuşi de Dan Barna din partea USR în comisia comună a alianţei USR-PLUS se numără Cristian Ghinea, Vlad Botoş, Silviu Dehelean, Ionuţ Moşteanu şi George Marussi, potrivit unui mesaj postat pe grupul „Poiana lui Iocan” şi obţinut de MEDIAFAX.

867 afișări
Imaginea articolului Culisele şedinţei USR-PLUS. Pe lista celor propuşi de Barna în comisia comună a alianţei e şi Ghinea | FOTO

Culisele şedinţei USR-PLUS. Pe lista celor propuşi de Barna în comisia comună a alianţei e şi Ghinea

Un membru al USR Sector 2, Alin Apostol, povesteşte în detaliu evoluţiile discuţiilor din şedinţa Birourilor Naţionale ale USR şi PLUS şi tensiunile care au apărut în mijlocul reuniunii reprezentanţilor celor două partide.

Conform postării obţinute de MEDIAFAX, Stelian Ion şi Mihai Goţiu au încercat să blocheze propunerile USR în comisia comună a Alianţei şi au preferat ca din for să facă parte membri ai PLUS, în detrimentul celor din USR. Aceştia au motivat acţiunea lor, spunând că fac acest lucru „din răzbunare” pentru că au fost membri ai USR excluşi din partid.

În acest context, cei de la PLUS au fost rugaţi să părăsească pentru scurt timp şedinţa, astfel încât cei din USR să ajungă la un consens, mai arată sursa citată.

Mesajul postat pe grupul intern de Facebook al USR arată şi propunerile pe care le făcuse Dan Barna pentru comisia comună a Alianţei şi anume: Vlad Botoş, Ionuţ Moşteanu, Cristian Ghinea, Silviu Dehelean şi George Marussi.

Lista a fost ulterior supusă votului şi nimeni nu a avut obiecţii.

Redăm postarea integrală a lui Alin Apostol pe grupul intern „Poiana lui Iocan”:

„Domnul Goţiu, susţinut de domnii Stelian Ion şi Dumitru Dobrev, a predat conducerea Alianţei PLUS-ului. A blocat propunerile USR pentru comisia comună USR-PLUS în plină şedinţă comună, preferând membrii PLUS în detrimentul membrilor USR:

Pentru că are un cui personal cu Moşteanu şi Ghinea, de faţă cu membrii BN ai PLUS-ului, domnul Goţiu a răspuns la întrebarea de ce face acest lucru «răzbunare, că ne-a dat oamenii afară».

Vă las să vă imaginaţi cât de perplecşi au rămas cei de la PLUS. Cei de la PLUS au fost rugaţi să părăsească puţin şedinţa pentru ca membrii BN ai USR să tranşeze problema nominalizării persoanelor din partea USR.

Istoria aceste comisii, aşa cum am înţeles-o eu este următoarea:

1. În decembrie Dan Barna a pus problema de participare în această comisie comună membru BN sau nu neapărat. Dan i-a întrebat şi pe domnii Seidler, Stelian Ion, Goţiu. Au refuzat. Între timp unii de la ei au şi «uitat» de discuţie.

2. Dan Barna a propus o echipă de la USR pe Vlad Botoş, Ionuţ Moşteanu, Cristian Ghinea, Silviu Dehelean şi George Marussi.

3. Lista de mai sus a fost pusă pe grupul de BN iar ieri (luni – n.r.) s-a discutat pe zoom despre ea. Zero obiecţii de la nimeni”, a scris Alin Apostol, pe grupul intern al reţelei de socializare, postare obţinută de MEDIAFAX.

Cum a comentat Dan Barna situaţia

Liderul USR Dan Barna a anunţat, marţi pe Facebook, că a propus lista pentru comisia comună a Alianţei în şedinţa Biroului Naţional al USR din 11 decembrie 2019, moment în care mai mulţi colegi au refuzat să facă parte din Comitetul executiv. El a mai spus că a două prezentare a formei listei propuse a fost făcută dminică, cu o zi înaintea şedinţei comune a USR-PLUS.

A treia prezentare a listei a fost făcută pe grupul comun de discuţii, când au fost transmise propunerile din partea USR şi PLUS pentru comisia comună a Alianţei, a mai precizat Barna. În postarea sa, liderul USR nu a făcut nicio la numele aflate pe listă, printre care se numără şi Cristian Ghinea.

Europarlamentarul Dragoş Tudorache a fost desemnat coordonator tehnic al Alianţei politice USR-PLUS. Din structura de conducere vor face parte şi deputatul USR Silviu Dehelean, pe partea juridică şi membru al PLUS Dragoş Neacşu, pe partea financiară.

Surse din USR au relatat agenţiei MEDIAFAX că membrii ai partidului care îl contestă pe Dan Barna au reuşit să includă în protocolul Alianţei USR-PLUS un amendament prin care deciziile sunt luate cu două treimi din numărul total de membri ai fiecărei formaţiuni, iar demersul lui Dan Barna a fost blocat.

„Mai exact, avem minoritate de blocaj dacă majoritatea vrea să impună ceva discreţionar. Dan nu a crezut că vom activa clauza asta şi s-a dus înainte, am activat-o şi s-a făcut pauză de consultări, pentru că Barna a fost nevoit să se consulte cu noi”, au completat sursele citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
barna,
ghinea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici