Cum a BLOCAT Daniel Constantin banii ALDE. Călin Popescu Tăriceanu nu mai poate avea acces la conturile partidului fără un acord prealabil

Conturile ALDE nu mai pot fi accesate fără semnătura lui Daniel Constantin. După scandalul cu Călin Popescu Tăriceanu, acesta a notificat banca, invocând litigiul deschis la Tribunalul Bucureşti, litigiu în care s-a contestat legalitatea Delegaţiei Permanente care a hotărât organizarea Congresului în luna aprilie. Concret, până la definitivarea procesului, conturile nu vor mai putea fi accesate decât cu semnăturile celor doi copreşedinţi, Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu.

2148 afișări
Imaginea articolului Cum a BLOCAT Daniel Constantin banii ALDE. Călin Popescu Tăriceanu nu mai poate avea acces la conturile partidului fără un acord prealabil

Cum a BLOCAT Daniel Constantin banii ALDE. Călin Popescu Tăriceanu nu mai poate avea acces la conturile partidului fără un acord prealabil (Imagine: Alexandra Pandrea/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat cum s-a ajuns la această situaţie, Constantin a declarat, pentru Gândul, că Tăriceanu a trecut, de două săptămâni, "la un proces de preluare ostilă", acuzându-l că "se comportă ca preşedinte unic deja, înainte de Congres", în condiţiile în care face numiri şi demiteri din funcţii în partid. "Se comportă ca şi cum nu mai există structuri de partid sau copreşedinţie. Din acest motiv, fiind şi răspunzător, s-a luat această decizie", a argumentat Constantin, menţionând faptul că este "o măsură preventivă pentru abuzurile pe care le face" şeful Senatului.

 "Pentru că din momentul în care, în mod abuziv, s-a convocat Congresul şi tot în mod abuziv şi nestatutar s-a cerut retragerea sprijinului politic, domnul Tăriceanu se comportă ca preşedinte unic, s-a luat decizia a se notifica banca pentru a nu se folosi conturile atâta timp cât şi eu, ca şi copreşedinte, sunt răspunzător pentru ceea ce se întâmplă acolo. Ca atare, pot să spun că de două săptămâni, domnul Tăriceanu care nu mai are răbdare până la Congres, a trecut la un proces de preluare ostilă. Se comportă ca preşedinte unic deja, înainte de Congres. Face demiteri din funcţii în partid, face numiri. Se comportă ca şi cum nu mai există structuri de partid sau copreşedinţie. Din acest motiv, fiind şi răspunzător, s-a luat această decizie", a declarat, pentru Gândul, Daniel Constantin.

Potrivit copreşedintelui ALDE, conturile formaţiunii pot fi folosite în continuare, "dar aşa cum spun prevederile juridice: cu semnăturile celor doi copreşedinţi până la soluţionarea juridică în instanţă".

"În sensul ăsta a fost notificată banca pentru a nu-mi da nici mie posibilitatea să folosesc conturile, nici domniei sale pentru că deocamdată suntem răspunzători amândoi de ceea ce se întâmplă", a explicat Constantin.

Întrebat dacă s-a consultat cu colegii săi de partid şi dacă a primit sprijin din partea acestora în direcţia acestei notificări, Constantin a răspuns afirmativ, precizând, printre altele, că nu vor fi probleme în cazul sumelor rambursate de către AEP.

"Bineînţeles, o parte din colegi cu care avem dialog. O parte din colegi au spus acelaşi lucru. Sigur că sunt aşteptări acum şi pe sumele care se întorc de la Autoritatea Electorală Permanentă. Acolo nu va fi niciun fel de problemă să semnăm împreună, să rambursăm sumele. Deci nu luăm decizii care să blocheze total, dar e ca măsură preventivă pentru abuzurile pe care le face domnul Tăriceanu", a mai spus copreşedintele ALDE.

Citeşte continuarea articolului pe Gândul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici