Cum au reacţionat liderii de filiale PSD la epistola anti-Dragnea. Şeful din Neamţ: Se încearcă destabilizarea partidului/ Deputat de Timiş: Susţin cele menţionate în scrisoare

PSD traversează momente mai puţin faste, în care se încearcă destabilizarea PSD şi scindarea partidului, susţine liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene. În opinia acestuia, scrisoarea apărută în PSD este ”o lovitură incorectă pe care câţiva membri ai PSD o aplică partidului”.

3456 afișări
Imaginea articolului Cum au reacţionat liderii de filiale PSD la epistola anti-Dragnea. Şeful din Neamţ: Se încearcă destabilizarea partidului/ Deputat de Timiş: Susţin cele menţionate în scrisoare

Reacţiile liderilor de filiale PSD la epistola anti-Dragnea. Şeful din Neamţ: Se încearcă destabilizarea partidului/ Deputat de Timiş: Susţin cele menţionate în scrisoare

"Doresc să încep de această dată cu o concluzie, şi anume că se încearcă destabilizarea PSD şi scindarea partidului. Este o situaţie în faţa căreia nu avem decât o variantă: unitatea! PSD s-a remarcat în politica românească prin unitatea de care a dat dovadă, prin rezultatele foarte bune obţinute pentru România în timpul perioadelor în care s-a aflat la guvernare. În aceste momente, partidul traversează momente mai puţin faste, în care se încearcă divizarea partidului, a membrilor săi. Nu aceasta este calea de urmat, în pofida tuturor semnalelor care apar de la diverşi <binevoitori>”, scrie Ionel Arsene pe pagina sa de Facebook.

Acesta face apel către toţi liderii şi membrii ”responsabili şi oneşti” din PSD să îşi manifeste în aceste momente solidaritatea faţă de conducerea partidului.

"Scrisoarea apărută în spaţiul public nu are nimic de-a face cu regulile ce patronează PSD-ul. Partidul se fundamentează pe un statut aprobat de către forurile de conducere, nu pe scrisori <pierdute>, aruncate în public doar pentru a lovi în partid, în echipa guvernamentală şi în stabilitatea pe care PSD o asigură României. PSD este considerat de români ca fiind un partid caracterizat de seriozitate. Demersul colegilor care şi-au pus semnătura pe această scrisoare nu respectă spiritul, decenţa şi nici conduita specifice PSD. Este, şi o spun cu regret, o denigrare a PSD-ului în public, lucru care nu ştiu căror interese serveşte, dar ar trebui să se spună clar acest lucru", susţine liderul PSD Neamţ.

Potrivit acestuia, disensiunile care apar la un moment dat în viaţa unui partid se discută în forurile de conducere stabilite statutar, nu în piaţa publică.

"Documentul găsit după îndelungi căutări şi dat astăzi presei este o lovitură incorectă pe care câţiva membri ai PSD o aplică partidului care i-a susţinut şi care i-a promovat în diverse funcţii. Sunt de ceva timp în politică şi nu mai cred în coincidenţe. Faptul că această scrisoare a apărut acum nu reprezintă o pură întâmplare. De peste un an şi jumătate PSD a fost supus unor atacuri continue, în plan politic şi judiciar, prin care s-a încercat blocarea guvernării, înfrângerea votului românilor care ne-au acordat încrederea în decembrie 2016", scrie Arsene.

Deputat PSD de Timiş: Susţin cele menţionate în scrisoare anti-Dragnea

Deputatul PSD de Timiş Adrian Pau, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că susţine cele menţionate în scrisoarea anti-Dragnea, pentru că “ar trebui să nu mai identificăm partidul cu o singură persoană”. La rândul său, liderul interimar al PSD Timiş a convocat BPJ.

“Susţin cele menţionate în scrisoare în totalitatea lor. Eu consider că ar trebui să fie un T zero acest moment, partidul ar trebui să meargă în direcţia bună. În momentul de faţă, partidul a pierdut foarte mult în ceea ce priveşte scorul pe care-l poate obţine, am avut o cădere foarte mare în ultima perioadă. Ar trebui să stopăm această cădere şi să ne construim un alt drum, unul pe care-l aşteaptă alegătorii. Trebuie să ducem mai departe programul de guvernare şi ar trebui să nu mai identificăm partidul cu o singură persoană. Liviu Dragnea ar trebui să ia cea mai bună decizie pentru partid, nu o decizie personală. Aşa cum vă spuneam, nu vreau să identificăm PSD-ul, în ansamblul lui, cu o singură persoană”, a afirmat Adrian Pau.

De asemenea, deputatul PSD de Timiş a precizat că fiecare parlamentar ar trebui să spună dacă este de acord sau nu cu cele menţionate în scrisoarea semnată de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

“Cred că fiecare dintre noi ar trebui să avem responsabilitatea vorbelor noastre şi cred că putem să discernem ce este bine şi ce este rău. În momentul de faţă, cred că fiecare dintre noi ar trebui să spună da sau nu. Ne gândim la treaba asta de doi ani de zile. Ne uităm la sondaje şi vedem ce înseamnă, mergem pe stradă şi vedem ce ne spun cei din jurul nostru. Partidul trebuie să-şi continue programul de guvernare, partidul trebuie să rămână unit”, a declarat Adrian Pau.

La rândul său, preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a spus că a convocat BPJ.

“Mâine (joi- n.r.) am convocat Biroul Politic Judeţean al PSD Timiş, având în vedere că vineri este Comitetul Executiv naţional şi va trebui să merg cu un mandat foarte clar. Mandatul va fi supus votului mâine şi voi merge cu poziţia partidului, aşa cum este logic”, a declarat preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra.

Bădălău (PSD Giurgiu): Mă raliez scrisorii, Dragnea a atras oprobriul unei părţi a societăţii

Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a anunţat, miercuri, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că se „raliază” scrisorii în care se cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului, spunând că preşedintele social-democrat a atras asupra PSD oprobriul unei însemnate părţi a societăţii.

„Mă raliez declaraţiei comune a colegilor mei, un demers întru totul democratic, menit să salveze partidul într-un moment dificil. Suntem cu toţii datori să facem o analiză onestă şi deschisă a situaţiei în care a ajuns Partidul Social Democrat şi să punem degetul pe rană, pentru că în politică nu e loc nici de sentimente, nici de resentimente. Totodată, consider că, dacă scrisoarezape care am transmis-o către liderii partidului în cadrul şedinţei Comitetului executiv din ianuarie, ar fi fost discutată, nu ne-am mai fi aflat astăzi în acest impas”, a scris pe Facebook, joi, preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău.

Potrivit acestuia, liderul PSD Liviu Dragnea este „vulnerabil” şi „a atras asupra PSD oprobriul” unei părţi a societăţii.

„Suntem vulnerabili, ca partid şi ca guvern, pentru că avem un lider vulnerabil, care atât prin situaţia sa juridică, cât şi prin modul său de acţiune din ultima perioadă, a atras asupra PSD oprobriul unei însemnate părţi a societăţii româneşti. PSD este un partid care guvernează pentru oameni, şi guvernează cu rezultate notabile. Este păcat ca din cauza unui context politic nefavorabil să fie minimalizate sau chiar puse în pericol proiectele majore din Programul de Guvernare pe baza căruia am câştigat alegerile. Avem nevoie de clarificări, de decizii urgente, care să ne ajute să trecem peste acest moment şi să rămânem uniţi şi coerenţi în acţiunea noastră politică”, a precizat Niculae Bădălău.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu a citit întreaga scrisoare a nemulţumiţilor din PSD, dar din câte a înţeles a reieşit că se cere ca PSD să se alinieze cu Iohannis, Opoziţia şi SPP:

"Din cât am citit am înţeles care este cea mai mare supărare din acea scrisoare - să nu ne mai certăm cu Iohannis, de fapt să ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA şi cu partidele de Opoziţie. Eu, ca preşedinte, nu pot să duc şui nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituţii care nu trebuie să se implice într-un guvern politic. În rest, la CEx o să vorbesc suficient de bine, de mult şi de apăsat", a spus liderul PSD.

Întrebat dacă îşi dă demisia, Dragnea a răspuns: "Am zis că vorbim după (n.r.: şedinţa CEx)".

Lideri din PSD Dâmboviţa susţin demersul lui Ţuţuianu: A avut mandatul organizaţiei

Mai mulţi lideri din PSD Dâmboviţa spun că Adrian Ţuţuianu a avut mandatul organizaţiei când a semnat scrisoarea prin care i se cere demisia lui Liviu Dragnea. Primarul din Târgovişte, Cristian Stan, a arătat că simte nevoia unei „limpeziri a lucrurilor din mai multe puncte de vedere”.

„Demersul public asumat de preşedintele Adrian Ţuţuianu a fost, anterior, suspus dezbaterii în Biroul Permanent Judeţean şi Comitetului Executiv Judeţean, acolo unde cvasitotalitatea membrilor a fost de acord cu această conduită de urmat. A fost, aşadar, un mandat pe deplin întărit, din partea Organizaţiei Judeţene, în dreptul căruia domnul Ţuţuianu a acţionat. Mai mult, adaug şi eu, ca preşedinte al Organizaţiei PSD Târgovişte, că susţin acest demers, ca unul care priveşte în jurul său şi simte nevoia unei limpeziri a lucrurilor din mai multe puncte de vedere”, a scris, miercuri, pe Facebook, Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte şi preşedinte al organizaţiei municipale.

De asemenea, Carmen Holban, deputat PSD Dâmboviţa a scris pe pagina de Facebook, miercuri, că are „datoria” să susţină demersul preşedintelui PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

„La rândul meu, ca ales al locuitorilor din judeţul Dâmboviţa, cred că am datoria să port şi eu acest mesaj şi să susţin demersul preşedintelui Adrian Ţuţuianu. Care demers nu e decât unul de clarificare a situaţiei în care ne aflăm şi de găsire a unor răspunsuri la întrebări care ne macină pe toţi. Poate cea mai pregantă: De ce are Partidul Social Democrat o imagine atât de zdruncinată în condiţiile în care aplică un Program de guvernare cu rezultate recunoscute intituţional ca fiind foarte bune?!”, a scris Carmen Holban, deputat PSD Dâmboviţa, pe Facebook.

La rândul ei, Oana Silvia Vlăducă spune că demersul lui Adrian Ţuţuianu, pe care îl susţine nu este „un atac la preşedintele Liviu Dragnea, ci o recunoaştere sinceră a situaţiei care apasă”.

„#SUSŢIN demersul asumat public de preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Este nu un atac la preşedintele Liviu Dragnea, ci o recunoaştere sinceră a situaţiei care apasă, în acest moment, asupra partidului. Nu ne putem preface că lucrurile sunt perfecte, când nu sunt. Opiniile din acea declaraţie nu sunt opinii separate ale câtorva semnatari. Sunt păreri împărtăşite de oameni din partid, de oameni din afara partidului, cu diferite profesii, din diferite medii, care se uită şi ei şi nu înţeleg aproape nimic din această provocare negativă fără precedent la adresa unei singure persoane. Am încredere că putem depăşi acest moment cu maturitate şi înţelepciunea de a pune interesele majorităţii mai presus decât cele individuale”, a scris Oana Silvia Vlăducă , deputat PSD.

 

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici