Cum e posibil ca un primar să câştige al şaselea mandat la rând cu un singur vot

  • În comuna Bătrâna, un singur vot e suficient pentru victoria în alegeri
  • Primarul în funcţie, Radu Herciu, nu are adversar în comuna Bătrâna
  • El este singurul candidat la alegerile locale şi concurează cu el însuşi. Şi va câştiga, chiar dacă va fi unicul votant!
9305 afișări
Imaginea articolului Cum e posibil ca un primar să câştige al şaselea mandat la rând cu un singur vot

Sursă foto: libertatea.ro

Primarul în funcţie, Radu Herciu, nu are adversar în comuna Bătrâna, cea mai mică şi cea mai îmbătrânită din ţară, cu doar 97 de locuitori cu drept de vot. Pe 27 septembrie va fi suficient să meargă la urne, să pună ştampila pe numele său şi gata, a câştigat! Legea spune că, în cazul localelor, „este ales primar candidatul care are cel mai mare număr de voturi valabil exprimate”.

Totuşi, comuna nu este atât de apolitică pe cât pare. Jurnaliştii de la hunedoaralibera.ro scriu că adevărata bătălie se dă la Consiliul Local. Cinci partide au depus liste pentru cele 9 locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici