Cum explică preşedintele pentru Combaterea Discriminării amenda în cazul lui Cristian Tudor Popescu, faţă de avertismentul primit de Şerban Nicolae

Preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a explicat, pentru MEDIAFAX, de ce sancţiunile în cazurile „Şerban Nicolae – Chichirău” şi „CTP – Viorica Dăncilă” au fost diferite. Csaba apreciză faptul că Nicolae a fost provocat, iar CTP a fost cel care a provocat.

2504 afișări
Imaginea articolului Cum explică preşedintele pentru Combaterea Discriminării amenda în cazul lui Cristian Tudor Popescu, faţă de avertismentul primit de Şerban Nicolae

Cum explică preşedintele pentru Combaterea Discriminării amenda în cazul lui Cristian Tudor Popescu, faţă de avertismentul primit de Şerban Nicolae

„Circumstanţele săvârşirii celor două fapte au fost diferite. În timp ce la domnul Cristian Tudor Popescu, dânsul din proprie iniţiativă a deschis acest subiect, prin care a făcut asemănarea respectivă, iar ulterior autosesizării CNCD a avut o declaraţie în care a arătat că organizaţiile nonguvernamentale de protecţie a animalelor ar fi trebuit să ne sesiseze, pentru că cel mult ar fi adus o jignire a maimuţei, şi nu doamnei Dăncilă”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, preşedintele CNCD.

În schimb, Şerban Nicolae şi-a arătat regretul faţă de cele declarate, chiar dacă nu şi-a cerut scuze faţă de Cosette Chichirău.

„În cazul lui Şerban Nicolae, acesta a avut o dialog cu doamna deputat Chichirău, dialog în ghilimele, pentru că de fapt acolo a existat un conflict de opinie între cei doi, în plenul Senatului. În cadrul acestui dialog, cei doi şi-au aruncat acuze grave şi jigniri grave, deci acolo a existat cumva şi o provocare din partea doamnei Chichirău, ceea ce nu justifică limbajul folosit de ambele părţi. Consiliul a luat în considerare acest aspect în stabilirea sancţiunii. Mai mult, a doua zi, Şerban Nicolae a spus că regretă şi îşi cere scuze faţă de limbajul folosit. Este adevărat că nu şi-a cerut scuze faţă de doamna Chichirău”, a mai precizat Csaba Asztalos.

Senatorul Şerban Nicolae a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu avertisment pentru replicile către parlamentarul Cosette Chichirău, căreia i-a spus că ar avea poză cu ea în timp ce face sex anal. Pe de altă parte, CNCD a decis amendarea jurnalistului Cristian Tudor Popescu cu 1.000 de lei pentru că a asociat-o pe Viorica Dăncilă, într-o emisiune la Digi24, cu un pavian cu mantie. Moderatorul, Cosmin Prelipceanu a primit aceeaşi amendă din cauza lipsei de reacţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici