Cum interpretează şeful ALDE chemarea la DNA a celor doi senatori PSD, Manda şi Bădălău

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, în Parlament, întrebat dacă există o legătură între cererea DNA pe numele său şi audierea a doi senatori PSD, că „ne învârtim în jurul subiectului dărâmârii Guvernului” şi a spus, ironic, că serviciile secrete nu se ocupă cu aşa ceva.

2142 afișări
Imaginea articolului Cum interpretează şeful ALDE chemarea la DNA a celor doi senatori PSD, Manda şi Bădălău

Cum interpretează şeful ALDE chemarea la DNA a celor doi senatori PSD, Manda şi Bădălău

Întrebat marţi, la Parlament, cum se leagă faptul că DNA cere urmărirea sa penală şi faptul că în cursul zilei de marţi doi senatori PSD au fost chemaţi la audieri, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a răspuns: „Acum intrăm într-un teren al speculaţiilor, dar până la urmă ne învârtim în jurul aceluiaşi subiect, adică încercarea de spargere a coaliţiei şi de dărâmare a Guvernului”.

Tăriceanu a adăugat că din punctul de vedere al ALDE nu există nicio şansă de spargere a coaliţiei de guvernare.

Întrebat cine încearcă aceste lucruri prin dosare DNA, Tăriceanu a spus, ironic, că serviciile secrete nu se ocupă cu aşa ceva.

„Sigur că nu spune nimeni, pentru că serviciile de informaţii nu ne-au pus la dispoziţie aceste lucruri pentru că nu se ocupă cu aşa ceva şi probabil că, încet-încet, vor apărea lucruri la suprafaţă, dar sunt de aproape 30 de ani în politică şi nu mai cred în coincidenţe”, a indicat Tăriceanu.

Senatorul PSD Claudiu Manda, şeful Comisiei pentru controlul SRI, a declarat marţi la ieşirea din sediul DNA, că a fost chemat în calitate de martor şi că nu poate da detalii despre cauza în care a fost audiat pentru că nu are voie acest lucru.

Înainte de Manda, a fost chemat la DNA şi senatorul PSD Niculae Bădălău, parlamentarul precizând că a declarat ce a avut de declarat în faţa procurorilor. Bădălău nu a spus nici calitatea în care a fost chemat şi nici dosarul în care a fost citat.

"Nu ( nu e dosarul în care e Tăriceanu -n.r.). Nu ştiu, nu ( legat de Tel Drum -n.r.). Ca orice cetăţean normal am dat curs invitaţiei şi am declarat ce am avut de declarat. Nu pot să spun că a fost o surpriză plăcută", a declarat Niculae Bădălău, la ieşirea de la DNA.

Senatorul PSD nu a vrut să precizeze calitatea în care a fost chemat şi nici dosarul în care a fost citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici