Cum poate fi organizat congresul PNL în plin val patru? Arafat: HG-urile existente prevăd situaţia ca un partid să organizeze întâlniri

Am fost întrebaţi, am răspuns în baza legii. Legea, adică hotărârile de guvern existente prevăd situaţia organizaţiilor care organizează întâlniri statuare, cum e un AGA sau o formaţiune politică care-şi organizează o întâlnire, spune şeful DSU, Raed Arafat: „Nu s-a dat nicio derogare”.

6150 afișări
Imaginea articolului Cum poate fi organizat congresul PNL în plin val patru? Arafat: HG-urile existente prevăd situaţia ca un partid să organizeze întâlniri

Cum poate fi organizat congresul PNL în plin val patru? Arafat: HG-urile existente prevăd situaţia ca un partid să organizeze întâlniri

„Nu s-a dat nicio derogare. Am fost întrebaţi, am răspuns în baza legii. Legea, adică hotărârile de guvern existente prevăd situaţia organizaţiilor care organizează întâlniri statuare, cum e un AGA sau o formaţiune politică care-şi organizează o întâlnire. (...) Nu s-au făcut derogări şi noi nu dăm avize. Noi doar explicăm legea dacă suntem întrebaţi şi subliniem care sunt măsurile obligatorii care trebuie să fie luate ca şi metri pătraţi, ca şi distanţare, ca şi respectare de acces şi aşa mai departe”, spune Raed Arafat.

El a fost întrebat de ce, în contextul în care numărul de noi cazuri de infectări COVID-19 a crescut, Partidului Naţional Liberal i-a fost permisă organizarea congresului cu 5.000 de delegaţi.

PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria şi IGSU cu privire la organizarea congresului PNL: „Nu respectă rigorile legale în vigoare şi, ca atare, capătă aspectul infracţiunii sancţionate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”.

„Culmea tupeului! Să susţină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanţii, în frunte cu preşedintele Iohannis! - încalcă orice restricţii, organizând un Congres cu 5.000 de oameni – un adevărat focar naţional de COVID-19 în plin val 4 al pandemiei”, a scris pe Facebook, vineri, Marcel Ciolacu.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.116 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 145 de pacienţi au murit. Numărul bolnavilor internaţi la ATI a depăşit 1.100.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici